Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Sivas İl Özel İdaresi altyapı çalışmaları

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 2015 yılında içme suları yatırım programında 92 yapım işinin bulunduğunu bildirdi. İl Özel İdaresinden yapılan yazılı...

Sivas İl Özel İdaresi altyapı çalışmaları

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 2015 yılında içme suları yatırım programında 92 yapım işinin bulunduğunu bildirdi. 

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Sami Dağ'ı ziyaret ederek müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Sivas kırsalında sağlıklı içme suyu ve su israfının önlenmesi, atık suların yerleşim yerlerinde yaşayan insanlara zarar vermeden toplanarak uzaklaştırılması noktasında çalışmalar yürütüldüğünü belirten Ayhan, yıl içerisinde içme suları yatırım programında 92 yapım işinin bulunduğunu kaydetti.

Bu işlerin tamamlanabilmesi için 3 milyon 850 bin lira ödenek ayrıldığını, ödeneğin 1 milyon 187 lirasıyla 119 köye içme suyunun düzenli kullanımı ve israfın önlenebilmesi amacıyla su sayacı montajı yapılacağını kaydeden Ayhan, "Köylere getirilecek ek su için istikşaf, etüt, debi ölçümü ve topografik ölçümler de mevsim şartları el verdikçe yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

2015 yılı içme suyu yatırım programında yer alan köylerde elektrikle çalışan terfili tesislerinin güneş enerji paneline çevrilmesiyle ilgili proje çalışmalarına başlanıldığını da belirten Ayhan, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 176 köyün içme suyu tesisinin tesisat, motopomp ve elektrik arızaları giderilerek tesisler faal hale getirilmiştir. 2015 yılı içerisinde de içme suyu tesisleri bakım onarım çalışmalarına devam edilecektir. 2015 yılı içerisinde içme suyu yetersiz olan ve çevreden gelebilecek cazibeli veya terfiili memba bulunmadığı durumlarda ihtiyacın karşılanması için sondaj kuyusu açılabilmesi amacıyla hidrojeolojik etüt çalışmaları yapılacaktır. Kullanma amaçlı su temini yapılan köylerde oluşan atık suların yerleşim yerlerinde yaşayan insanlara zarar vermeden toplanarak uzaklaştırılması ve buradan da arıtılarak alıcı ortama bırakılması amacıyla 2015 yılı kanalizasyon ve atık su tesisleri yatırım programında bulunan 70 köy için 2 milyon liralık ödenek ayrılmıştır. Köy içi şebeke hattı ölçümüyle foseptik çukuru ve doğal arıtma yerleri tespiti için proje çalışmalarına başlanılmıştır."

Ayhan, geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su sayacı çalışmalarına başlanıldığını belirterek, kırsalda yaşayan vatandaşlardan suyu israf etmeden kullanmalarını istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber