Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

Sivas merkezli 18 ilde "paralel yapı" operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. da yer alıyor

Sivas merkezli 18 ilde 'paralel yapı' operasyonu

SİVAS (AA) - Usulsüz dinlemelerle ilgili emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. da yer alıyor.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından başlatılan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. ve polis memuru Ö.Y. gözaltına alındı. F.A. ve Ö.Y, Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bir süre önce görevden alınan F.A'nın başka bir birimde çalıştığı belirtildi.

Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 polisin, Sivas'ta görev yapanlar ile daha önce başka illere tayin olanlardan oluştuğu, soruşturmanın 2010-2013 döneminde yapılan usulsüz dinlemeleri kapsadığı öğrenildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin usulsüz dinlemelerle ilgili emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde başlattığı operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 polisten 10'u gözaltına alınmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber