Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Sivas merkezli "paralel yapı" operasyonu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı: "Yasa dışı dinlemelerle ilgili yürütülen bu soruşturmayla Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bağlantı bulunmamaktadır"

Sivas merkezli 'paralel yapı' operasyonu

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma ile Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bağlantı bulunmadığını bildirdi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmüş olduğu bir soruşturma nedeniyle bazı basın ve yayın organlarında, yürütülen bu soruşturmanın Madımak Olaylarının soruşturmasını yürüten polislere yönelik olduğu ve bu polisleri sindirme amaçlı olarak müfettiş raporlarına dayanılarak başlatıldığı yönünde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür" denildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma', 'resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma', 'kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı olarak dinlenmesi ve kayda alınması', 'kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması' suçlarından 38 kamu görevlisi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında 37 görevlinin konuyla ilgili savunması alınmış, 1 kişiye ise halen ulaşılamadığı için beyanı tespit edilememiştir. Kolluktaki işlemleri biten görevliler, adliyeye sevk edilerek işlemlerine devam edilmektedir."

 

- "Madımak Olayı ile bağlantısı bulunmamaktadır"

Açıklamada, "1993 yılında Madımak Otelinin yakılması ve burada bulunan vatandaşlarımızın ölümüyle sonuçlanan ve Madımak Olayı şeklinde adlandırılan olay nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca halen yürütülen bir soruşturma evrakı vardır ve yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak yürütülen bu soruşturmayla Madımak Olayı soruşturması arasında organik olarak bağlantı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İletişimin nasıl yapılacağı hususunun yasada ayrıntılı olarak düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu düzenlemelere aykırı olarak yapılacak olan her türlü faaliyet şu soruşturmanın veya bu soruşturmanın içerisinde bulunsun yasa dışıdır ve hukuka aykırıdır. Bu nedenle de ayrıca  soruşturulmalıdır. Kaldı ki yürüttüğümüz yasa dışı dinlemelere yönelik bu soruşturmada yer alan birçok mağdurun Madımak Olayı ile yakından ve uzaktan hiçbir bağlantısı da bulunmamaktadır. Yürütülen bu soruşturma da tüm soruşturmalarda olduğu gibi birçok kaynaktan elde edilen delillerle yürütülmektedir. Müşteki beyanları, tanık beyanları, oluşturulan belgeler, bu kapsamda da müfettiş raporları, doğal olarak bu soruşturmanın da kaynağıdır. Bu sebeple 'bu soruşturmanın kaynakları arasında niçin müfettiş raporları vardır' demek abesle iştigaldir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart Cuma günü operasyon düzenlenmişti. Hakkında soruşturma başlatılan 38 polisten 10'u ilk gün gözaltına alınmış, aranan 2 polisten 1'i bugün teslim olmuş, diğerleri ise ifade için emniyete çağrılmıştı. Operasyon kapsamında 1 polis aranıyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber