Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 16:28 Yorum: 0

Sivas Ticaret Borsası, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Sivas Ticaret Borsası, kurbanlık hayvanların kilogram bazında fiyatlarını açıkladı.

Sivas Ticaret Borsası, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

Sivas Ticaret Borsası, kurbanlık hayvanların kilogram bazında fiyatlarını açıkladı.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ticaret Borsası il binasında düzenlediği basın toplantısında, canlı kurbanlık kilogram fiyatları hakkında bilgi verdi. İlde kurban bayramı için yeterince hayvan stoku olduğunu kaydeden Abdulkadir Hastaoğlu, "İslam dünyası olarak bu yıl 12 Eylül'de Kurban Bayramı'nı kutlayacağız. Mübarek Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Müslümanlar için yerine getirilmesi gereken en önemli bir görev ise kurban ibadetidir. Sivas'ta kurbanlık canlı kilogram fiyatları tosunlarda 20, düvelerde 18, ineklerde 17, dişi koyunlarda 13 ve erkek koyunlarda 14 lira olarak belirlenmiştir." dedi.

Kurbanlık satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Hastaoğlu, "Veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve hayvan pasaportu bulunmayan, zayıf olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, dış görünümü canlı olmayan, uzuvları eksik olan, salya akıntısı bulunan hayvanlar satın alınmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber