Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2017 - 14:38 Yorum: 0

Sivas UNESCO’nun Yaratıcı Şehir Ağı’na başvuracak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sivas Belediyesi ortak bir çalışmaya imza atarak kentin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde yer alması amacıyla...

Sivas UNESCO’nun Yaratıcı Şehir Ağı’na başvuracak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sivas Belediyesi ortak bir çalışmaya imza atarak kentin tanıtımı ve dünya kültür mirası içinde yer alması amacıyla UNESCO'nun "Yaratıcı Şehir Ağı'na" başvuru yapacak.

Yaratıcı şehirler ağına başvuru yapmak üzere Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret eden Sivas Oran koordinatörü Sinan Dündar, Uzman Yunus Emre Şeker ile Sivas Belediyesi AB Koordinasyon Merkezi'nden Sorumlu Ahmet Turan Bozpolat proje hakkında bilgi verdi.

Uzman Yunus Emre Şeker,"Sivas tarihsel olarak kültürel değerlerin varlığı ile ön plana çıkmış bir şehir. Bu nokta da Sivas hem birikmiş halk kültürü hem de enstrüman yapım ve yaygın icar teknikleri ile Türkiye'de akla halk müziği değince ilk gelen şehirdir. Sivas'ın bu ağa dahil olması müzik alanında sahip olduğu özgün değeri uluslararası platforma taşıması ve turizm potansiyelini artırması adına önemli" dedi.

Başkan Aydın'da projenin önemine değinerek,"Bu ağa sadece başvurmuş olmak için başvuru yapılmamalı, güzel bir plan dahilinde hazırlanan bir sunumla başvuru yapmalıyız. Bunun için yeterli süre var. Biz Sivas Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa her şeyi yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

2004 yılında başlatılan yaratıcı şehir ağı çeşitli bölgelerden şehirler tarihi ve kültürel geçmişleri ve çeşitli kültür aktörlerini bir arada bulunduran dinamik yapılarıyla yaratıcılığın yeni boyutlarını üretmeyi hedefliyor. Program yerelde yürütülen kültürel endüstrilerin yaratıcı, ekonomik, sosyal potansiyelini geliştirmeyi amaçlarken bu sebeple UNESCO'nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekliyor. Yaratıcı şehirler ağında 54 ülkeden 116 üye bulunurken Türkiye'den sadece gastronomi dalında Gaziantep yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber