Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Sivas'a yapılacak 2 göletin kamulaştıma kararı onaylandı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Yıldızeli ve Gürün ilçelerindeki Cizözü ve Ayvalı göletlerinin yapımı için kamulaştırma kararı onaylandı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler...

Sivas'a yapılacak 2 göletin kamulaştıma kararı onaylandı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Yıldızeli ve Gürün ilçelerindeki Cizözü ve Ayvalı göletlerinin yapımı için kamulaştırma kararı onaylandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Sivas’ta inşa edilecek 2 gölet projesinin kamulaştırmalarının yapılabilmesi için gerekli olurları imzaladığı aktarıldı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) inşa edilecek Yıldızeli Cizözü Göleti ile Gürün Ayvalı Göleti için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurlar düzenlendiği belirtilen açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü’nce düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na sunulan olurların, Bakan Eroğlu tarafından aynı gün imzalandığı kaydedildi. 

Yıldızeli Cizözü Göleti ile 2 bin 510 dekar, Gürün Ayvalı Göleti ile de 3 bin 260 dekar araziye su temin edileceği vurgulanan açıklamada, Bakanı Eroğlu'nun 'tesislerin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber