Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 10:58 Yorum: 0

Sivaslılardan Küçükçekmece standına büyük ilgi

Sivas Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 7'inci Geleneksel Sivas Günleri İstanbul'da başladı.

Sivaslılardan Küçükçekmece standına büyük ilgi

Sivas Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 7'inci Geleneksel Sivas Günleri İstanbul'da başladı. Sivaslılar etkinlikte kurulan Küçükçekmece Belediyesi Standına büyük ilgi gösterdi.

Yenikapı sahilinde 3 gün boyunca sürecek 7'inci Geleneksel Sivas Günleri'nin açılışı kurdele kesimiyle gerçekleşti. Açılışa, AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu başta olmak üzere ilçe kaymakamları, belediye başkanları, STK Temsilcileri ve Sivaslı vatandaşlar katıldı.

"Burada olmaktan çok mutluyuz"

Sivas Günleri'nde standıyla yer alan Küçükçekmece Belediyesi, vatandaşlara çay, aşure ve gözleme ikramında bulundu. Küçükçekmece Belediyesi standı ise Sivaslılardan tam not aldı. Gün boyu boş kalmayan Küçükçekmece Belediyesi standı Sivaslı ziyaretçilerini ağırladı. Sivas Günlerine gelerek Küçükçekmece Belediyesi standını ziyaret eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise, "Bizim başkanımız Temel Karadeniz de Sivaslı. Onun hemşehrileriyle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yerel kültürlerimizin yaşatılması bizim için çok önemli. Ancak geçmişimize sahip çıktığımız zaman iyi bir gelecek kurabiliriz" dedi. Müftüoğlu ayrıca diğer stantları da dolaşarak İstanbul'da yaşayan Sivaslılarla sohbet etti.

Sivas Günleri'nde Sivas'ın 16 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinliklerini sergiliyor. Etkinlikte, birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler tüm İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları ise, Sivas yöresine ait türküleri seslendiriyor. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri de etkinliğe renk katıyor. Çeşitli Resim ve Fotoğraf Sergilerinin de açıldığı Sivas Günleri görsel bir şölen tadında yaşanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber