Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı
Sami Er
Ekonomi 26 Eylül 2018 - 13:33 Yorum: 0

Sivas’ta 60 bin ton patates hasadı bekleniyor

Türkiye'nin önemli tarım kentleri arasında yer alan Sivas'ta patates hasadı başladı.

Sivas’ta 60 bin ton patates hasadı bekleniyor

Türkiye'nin önemli tarım kentleri arasında yer alan Sivas'ta patates hasadı başladı.

2017 yılı Türkiye İstatistik Kurumu resmi verilerine göre toplam patates ekim alanı olarak Türkiye 8'incisi ve tohumluk patates üretiminde ise Konya'dan sonra 2'nci olan Sivas'ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Patates Tarla Günü" etkinliği düzenlendi. Kiremitli mevkinde düzenlenen etkinliğe Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu ve çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Sivas'ın patates üretiminde önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, "2017 Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre tohumluk üretiminde ilimiz Konya'dan sonra 2'nci sırada yer almaktadır. Yine yemeklik üretiminde de Türkiye'de 60 bin ton üretimle 8'inci sırada yer almaktadır. Tabi biz bu üretimi daha üst rakamlara çıkarmak istiyoruz. Çünkü patates önemli bir endüstri bitkisi dolayısıyla biz sulu tarım alanlarında bir sistemde mutlaka patates üretimini artırmak istiyoruz. Tabi ilimizde patates ortalama verim olarak 3 ton ile 3 buçuk ton değerleri arasında verim vermektedir. Tabi çeşit özelliğine bağlı olarak da bu verim ortalaması değişmektedir. Tabi ilimize sonbaharın gelmesiyle birlikte yemeklik patates sökümleri de başlamıştır. Şu anda bulunduğumuz tarlada Lady Olympia dediğimiz çeşidin hasadı yapılmaktadır. Bu patatesimizde kızartmalık patatestir. Tabi ben 2018 yılının tüm patates üreticilerine, tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum. Şu anda yemeklik olarak rekolte 60 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Tabi tohumluk olarak da bu yıl 30 bin tona yakın bir rekolte bekliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından patates hasadı yapılarak toplanan patatesler çuvallara dolduruldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber