Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 14:26 Yorum: 0

Sivas’ta adli yıl açılış töreni düzenlendi

Sivas Adliyesi'nde düzenlenen tören 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Sivas’ta adli yıl açılış töreni düzenlendi

Sivas'ta yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Sivas Adliyesi'nde düzenlenen tören 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşan Sivas Valisi Davut Gül, hiç bir şeyin 15 Temmuz öncesindeki gibi olmayacağına belirtti ve "Hepsinin bir şekilde toleransı olabiliyor, tolere edilebiliyor ama adliyede olanlar adalet duygusunu zedelediği için sonuç itibarıyla her ikisinin size teslim olduğu bir ortam var. Avukat, hakim ve savcı teslim oluyor. Bu aşamada adliyeye bulaşan bu virüs temizlenmeden milletimizin ve devletimizin huzura erişmesi mümkün değil. 79 milyon milletin gönül rahatlığıyla gidip uyuyabilmesi için adliyede, hukuk sisteminde bu virüslerin temizlenmesi gerekiyor. Temizlenir mi? Hiç şüpheniz olmasın temizlenir. Bunu kim yapar, bunu yine sizler yaparsınız. Bunu adliye mensupları, hukukçular yapar. Kendi içinizdeki en güzel arınmayı yine sizler yapacaksınız. Bizim hukuk sistemimizde adalet mekanizmasından başka sığınacağımız herhangi bir adli makam yok, herhangi bir yer yok." diye konuştu.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ise 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişiminin tüm kurumları olduğu gibi adliye teşkilatını da derinden etkilediğini belirtti. FETÖ'nün tüm kurumlarda olduğu gibi adliye teşkilatında da örgütlendiğine dikkati çeken İrcal, "Devlet mekanizmasında olduğu gibi adliye teşkilatımızda da bir temizlenme, bir arınma faaliyeti yapmaktayız. Hedefimiz bu arınma işini biran önce yaparak başta adliyemiz olmak üzere devletin bütün kurumlarının tekrar sadece ve sadece milletin emrine girmesini temin etmekten ibarettir. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın." dedi.

Türk milletinin tankların önüne yatarak kendini siper ettiğini, kahraman başçavuş Ömer Halisdemir'in de vatan hainini alnının çatından vurduktan sonra 30 kurşunla şehit olduğunu anımsatan İrcal, "Bizlere düşen Ömer Halisdemir'in bıraktığı yerden bayrağı kaparak yolumuza devam etmektir. Aksi takdirde Ömer kardeşimiz mahşerde hepimizin yakasına yapışacaktır. Bu yol çetindir ve düşman da hala kuvvetlidir. O yüzden rehavete, ihmale yer yoktur. Bu vatan şehit kanlarıyla sulanmış ve bize emanettir, çocuklarımız, din ve Allah rızası için bu mücadele devam etmelidir." ifadelerinde bulundu.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Baro Başkanı Hakan Bahadır, Adli Yargı Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Sivas’ta adli yıl açılış töreni düzenlendi

Sivas’ta adli yıl açılış töreni düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber