Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Ağustos 2014 - 17:23 Yorum: 0

Sivas'ta afiş denetimi

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi ekipleri, izinsiz asılan afiş denetimi yaptı.Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin,...

Sivas'ta afiş denetimi

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi ekipleri, izinsiz asılan afiş denetimi yaptı.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin, şehrin genelinde afiş denetimi yaptığı kaydedildi.

Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Yapılan denetimlerde, otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynerlerine ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamlar tespit edilerek gerekli önlemler alındığını belirten Kayalı, "Sivas'ta görüntü kirliliğine yol açacak her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek. Toplumumuzun duyarlı davranarak izinsiz ve kanunsuz ilan, afiş, pankart gibi malzemeleri apartman kapılarına, elektrik-telefon direklerine, duraklara, posta kutularına yapıştırmamaları yönünde yazılı ve sözlü uyarılar yapmaktayız" ifadesini kullandı.

Uyarılara uymayanlar hakkında gerekli işlemler yapılacağını da vurgulayan Kayalı, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız şikayetleri için Sivas Belediyesi Çağrı Merkezi '444 58 44' veya '155 Polis İmdat' hattını arayabilirler. Ayrıca meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait alanlara bez, kağıt gibi ilan asan kişi ve kurumlara 189 liradan 5 bin 792 liraya kadar idari para cezası verilecektir. Bu cezayı verme yetkisi de polis ve zabıtaya aittir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber