Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Sivas'ta "Bereket Ormanı"na fidan dikildi

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Sivas'ta oluşturulan "Bereket Ormanı"na...

Sivas'ta 'Bereket Ormanı'na fidan dikildi

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Sivas'ta oluşturulan "Bereket Ormanı"na bin 500 fidan dikildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının iş birliğinde, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Taşlıdere mevkisinde oluşturulan "Bereket Ormanı"nda fidan dikim töreni düzenlendi.

Vali Alim Barut, eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın ile protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Törende konuşan Barut, orman alanlarının çoğaltılmasının hayatı kolaylaştırdığını belirterek, "Fidan tazelik, güzellik demek. Fidanı gelecek için toprağa emanet edeceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aydın ise Sivas'ta bozkırların ağaçlandırılmasının görevleri olduğunu dile getirerek, "Görevimizi yapmak adına biz de bir adım atmış bulunuyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut da Türkiye'nin ormanlarına bereket katmak için fidan dikimi yapacaklarını söyledi.

Gelecek nesillere yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Aykut, "Ağaç dikmek önemli ve zorunludur. Ülkemizi çöl olmaktan kurtarmak için sadece Orman teşkilatı çalışmalarını yeterli bulmak doğru değildir. Her kesimden bütün vatandaşlarımıza bu konuda büyük görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alana bin 500 çam fidanı dikildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber