Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Ekim 2014 - 15:38 Yorum: 0

Sivas'ta biyolojik çeşitlilik projesi tanıtıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta Sivas Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin tanıtımı yapıldı.Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Orman ve Su...

Sivas'ta biyolojik çeşitlilik projesi tanıtıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta Sivas Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, biyoçeşitliliğin korunması için mevcut biyolojik değerlerin tanınması gerektiğini söyledi.

Deligöz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından biyolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını ve yönetimini sağlamak amacıyla Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin başlatıldığını ifade etti.

Sivas'ın coğrafi bakımdan önemli bir il olduğunu belirten Deligöz, "Bölge Müdürlüğü olarak ilk bitki çeşitliliği envanter ve izleme çalışmasını Sivas'ta başlattık. Yapılan tespit çalışmaları neticesinde, iç su balıklarında 24 takson, iki yaşamlılarda 6 tür, sürüngenlerde 18 tür, kuşlarda 139 tür, memelilerde 22 türün tespiti yapılmıştır" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Aşkın Akbulut, proje hakkında bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber