Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Sivas'ta Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Felsefe Günü kutlandı.

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Sivas'ta Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Felsefe Günü kutlandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sevim, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kasım Özgen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, felsefenin dünya ve insanlık için önemine değindi. İnsanların bir bölümünün, zevk sefa içerisinde bir bölümünün ise açlık, sefalet ve savaşın gölgesinde yaşam sürdüğünü belirten Altınsoy,"Bütün bunları sorgulayabilmek için sağlam bir altyapıya, fikre ve felsefeye sahip olmak gerekir." dedi.

Okullarda Dünya Felsefe Günü dolayısıyla programlar düzenlendiğini belirten Altınsoy,"Bunun ülkemiz adına, eğitimimiz adına çok önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğitimcilerin esas amacı eğitimde merak uyandırmaktır. Merak uyandırmanın en önemli yöntemi de sorgulamak, işin felsefesini yapmak ve düşünmektir. Çağımızda felsefe ile ilgili sorgulamaya daha çok ihtiyaç var. Neden? Bir tarafta keyfinin, zevkinin peşinde koşanlar varken bir tarafta Musul'da, toprakların altından çıkardığımız insanlar var, çocuklar var. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı. Böyle çocuk hakları olur mu? Batıda, zevkin peşinde koşan insanlar, çocuklar varken bizim çocuklarımız niye bu zulme maruz kalıyorlar? Bunu düşünmeyle, sorgulamayla, felsefeyle ortaya çıkarmamız gerekiyor. İnsanlığın, belki en başta batının kendisini sorgulaması gerekiyor. Bu kadar kaynaklar, fırsatlar varken, herkes rahatça dünyada geçimini temin edebiliyorken neden insanlar birbirini boğazlıyor, neyi paylaşamıyoruz? Ve bırakıp gidiyoruz bir gün bu dünyayı. Hiç kimseye de kalmıyor. Bu dünyanın geçici olduğunu, bunun felsefesini insanlara iyi anlatmak lazım. Ama nedense herkes bir şekilde öyle bir dünyaya bağlanıyor ki dünyanın geçici olduğunu unutuyor. İşte bütün bunları sorgulayabilmek için sağlam bir altyapıya, fikre, felsefeye sahip olmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından "Halkın Gözünde Felsefe" konulu video gösterime sunuldu. Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı videoda, vatandaşların felsefe konusundaki fikirleri ekrana taşındı. Video gösteriminin ardından öğrenciler tarafından "Bir Mantık Sınavı" adlı oyun sahnelendi. Programın son bölümünde öğrenciler tarafından Sivas türküleri seslendirildi.

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Sivas’ta Dünya Felsefe Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber