Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2014 - 16:33 Yorum: 0

Sivas'ta eski adliye sarayının yıkımına başlandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta eski adliye binasının yıkımına başlandı.Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski adliye sarayı önünde yaptığı açıklamada, yıkımın ardından alanı meydan olarak...

Sivas'ta eski adliye sarayının yıkımına başlandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta eski adliye binasının yıkımına başlandı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski adliye sarayı önünde yaptığı açıklamada, yıkımın ardından alanı meydan olarak kente kazandıracaklarını, altına da kapalı otopark yapmayı planladıklarını belirtti.

Aydın, çalışmanın bir ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Sivas'a iki meydan daha yapmayı planladıklarını bildiren Aydın, şunları kaydetti:

"İl Jandarma Komutanlığı binasının etrafında bulunan eklentileri kaldırdığımızda muhteşem bir meydan daha ortaya çıkarmış olacağız. Diğer bir meydan projemizse orduevinin bulunduğu alan. Orduevinin bir başka bölgeye nakledilmesiyle o bölgeye de meydanla birlikte kapalı otopark yapmayı planlıyoruz. Bu üç meydan ve mevcut meydanı birleştirdiğimiz zaman Sivas'taki İrade-i Milliye Meydanı, Türkiye'nin en kapsamlı, en geniş ve en anlamlı meydanı olacak. Bugün startı verilen çalışma Sivas adına önemli bir adım."

Aydın, belediye binasıyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Selçuklu, Osmanlı dönemini andıran ama cumhuriyet döneminin eseri olduğu da hissedilen belediye binası proje çalışmamız devam ediyor. Bu yıl içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Üniversitede toplu taşıma ve ulaşım konusunda ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Aydın, üniversite yolundaki köprünün ihalesinin yapıldığını ve bugün itibariyle çalışmaların başladığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber