Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Şubat 2022 - 09:36 Yorum: 0

Sivas’ta hayvancılık yaygınlaşıyor, sayı katlanarak artıyor

Sivas'ta "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında küçükbaş hayvan sayısı 919 bin 687 oldu.

Sivas’ta hayvancılık yaygınlaşıyor, sayı katlanarak artıyor

Sivas'ta "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında küçükbaş hayvan sayısı 919 bin 687 oldu.

Sivas Valiliği himayesine yürütülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanıyor. Proje kapsamında çiftçilerin hayvan varlığının artırılmasına büyük katkı sağlanırken elde edilen başarı ise çiftçinin yüzünü güldürüyor. Türkiye İstatistik Kurumunun 2022 yılı verilerine göre küçükbaş hayvan varlığı sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. 2018 yılında 578 bin 394 olan sayı 2019 yılında 636 bin 392 olmuştu. 2020 yılında ise 740 bin 583 olan sayı artarak 2021 yılında 919 bin 687'ye ulaştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber