Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 10 Ağustos 2022 - 11:08 Yorum: 0

Sivas’ta ilk kez denedi, umutları büyüktü ama kuşları hesap edemedi

Sivas kent merkezinde 8 dönümlük alana goji berry diken girişimci, meyvenin kuşlara yem olması üzerine tarlasının bir kısmını fileyle kaplayarak çözüm...

Sivas’ta ilk kez denedi, umutları büyüktü ama kuşları hesap edemedi

Sivas kent merkezinde 8 dönümlük alana goji berry diken girişimci, meyvenin kuşlara yem olması üzerine tarlasının bir kısmını fileyle kaplayarak çözüm aradı.

Ergün Doğan isimli girişimci, Sivas il merkezinde bugüne kadar denenmemiş olan goji berry üretmeye karar verdi. Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 dönüm alana bin 800 goji berry fidanı diken Doğan, büyük umutlarla üretime başlarken kuşları hesap edemedi. Meyveler olgunlaşmaya başlayınca kuşlar bahçeye dadandı. Kuşlar açıkta kalan meyvelerin neredeyse tamamını yerken, Doğan çareyi bahçenin bir kısmını file ile kaplamakta buldu. File maliyeti çok yüksek olduğu için bahçenin sadece bir kısmını kapatabilen Doğan, kuşlarla baş edebilmek için farklı çareler arıyor.

Ergün Doğan, açıkta kalan meyvelerin yüzde 99'unu kuşların yediğini söyleyerek, "Bin 800 civarında bir ağaç diktik. Büyük olan ağaçlar gayet güzel oldular. Büyüdüler, sonra bize bunun kuş zararlısı var, en önemli zararlardan biri. Biz de kuşlara karşı fileyle kapatmak için uğraş verdik. Bu da bir maliyet, bu maliyetin altından kalkmak kolay olmuyor. En azından 3'te 1'ini kapatalım dedik, kapattık. Kalan kısmın yüzde 98-99'unu kuşlar tüketiyor. İçerde kalan kısma kuş girmediyse meyveler kalıyor. Bu sene bize kalan örtünün altındakiler oldu" dedi.

"Beklentimiz çok yüksekti"

Beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirten Doğan, "Beklentilerimiz çok yüksekti. Kurban Bayramı'ndan sonra bahçeye uğrayamadık. Ağaçlardaki çiçeklere baktığımızda çok yoğun bir meyve görünce bayramdan sonra bakarız, ürünümüzü toplarız dedik. Ekibimizi ayarladık, 10-15 kişi geldik. Ama geldiğimizde kuşlar meyveleri yemişti, bize bir şey bırakmadılar. Allah'tan örtü vardı da örtünün altındakiler bize kaldı" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber