Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:38 Yorum: 0

Sivas’ta öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Sivas'ta 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi kuru üzüm dağıtım programı kapsamında Necdet-Şükriye Selen İlkokulu'nda öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı.

Sivas’ta öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Sivas'ta 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi kuru üzüm dağıtım programı kapsamında Necdet-Şükriye Selen İlkokulu'nda öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı.

Program kapsamında ilk olarak bir sınıf ziyaret edilirken, öğrencilerle birlikte kuru üzüm tüketiminin önemi ve sağlıklı beslenme konularını içeren video izlendi. Daha sonra okul bahçesinde kuru üzüm dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, geleceğin teminatı olan yeni nesillerin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için devletin bu tür çalışmaları hayata geçirdiğini belirterek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Altınsoy,"Devletimiz diyor ki, çocuklarımız sağlıklı büyüsün, sağlıklı besinler tüketsin. Sağlıklı beslenmek için bazı şeylere dikkat etmek lazım. Bakanlık olarak hem üreticiye destek olmak hem de sizlerin sağlıklı beslenmeniz için bu programları düzenliyoruz. 20-30 yıl sonra sizler öğretmen olacaksınız, vali olacaksınız. Bu memleketi gelecekte yönetecek olan sizlersiniz. Onun için sizlerin sağlıklı beslenmeniz, iyi eğitim almanız lazım. Devlet, öğretmen gönderiyor, okul yapıyor, üzüm, süt dağıtıyor ki siz iyi beslenesiniz, iyi eğitim alasınız. Onun için biz buradayız. Bu sene haftada iki gün olmak üzere Salı ve Perşembe günleri sizlere üzüm verilecek. İkinci dönem de süt dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam ise öğrencilere sağlıklı beslenmeleri konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sağlam; "Size neden üzüm, süt veriyoruz biliyor musunuz? Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmek diye bir kavram var. Doğru beslenmemiz gerekiyor. İlerleyen yaşlarda daha sağlıklı olabilmek, kafamızın daha iyi çalışabilmesi, derslerimizi daha iyi anlayabilmemiz için sağlıklı olmak zorundayız. Sağlıklı olmanın yolu da dengeli ve yeterli beslenmekten geçiyor. Dengeli beslenmek derken neyi kastediyoruz? Şişmanlayacak ölçüde çok yememek gerektiğini ve her şeyi kararınca yemek gerektiğini kastediyoruz. Annemizin, babamızın önümüze koyduğu bütün yemekleri yememiz gerekiyor unutmayın. Et, süt, peynir, yumurta gibi besinleri layıkıyla yememiz gerekiyor. Bugün sizlere üzüm dağıtacağız. Daha önce sütte veriyorduk ve bu devam edecek." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere kuru üzüm dağıttı. Geçen yıl 45 bin 50 öğrenciye toplam 188 bin 400 adet kuru üzüm dağıtılırken, bu yıl ise 569 bin 700 adet kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

Sivas’ta öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Sivas’ta öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber