Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 14:08 Yorum: 0

Siverek'te "Uygulamalı Bilimler Fakültesi" kurulacak

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde "Uygulamalı Bilimler Fakültesi" kurulacağı bildirildi.HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, yaptığı yazılı...

Siverek'te 'Uygulamalı Bilimler Fakültesi' kurulacak

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde "Uygulamalı Bilimler Fakültesi" kurulacağı bildirildi.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite senatosunun, geçen ay yaptığı oturmada Siverek'te "Uygulamalı Bilimler Fakültesi" açılması doğrultusunda aldığı kararı Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gönderdiğini belirtti.

YÖK'ün talebi kabul ettiği belirtilen Mutlu, şunları kaydetti:

"Sivereklilerin çabası, özellikle bina başta olmak üzere alt yapı sorunları çözmeleri bunda etken olmuştur. 2007 yılından beri ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına büyük önem vererek, bu okullarımızın bina, yurt problemlerini büyük ölçüde çözdük. Tabi bir üniversitenin bir ilçeye girmesi o ilçenin gelişmesi noktasında önemli yer tutmaktadır. Eminim Siverek halkı da fakültesine sahip çıkacak ve gelişmesi noktasında gayret sarf edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber