Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Eylül 2016 - 18:33 Yorum: 0

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Birçok meslek grubundan bir araya gelerek oluşturdukları "Sivil İnisiyatif" heyeti, Muş'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Birçok meslek grubundan bir araya gelerek oluşturdukları "Sivil İnisiyatif" heyeti, Muş'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Muş Kalkındırma, Dayanışma ve Güzel Yaşam Derneği'nin (Muş-Der) ev sahipliğini yaptığı Sivil İnisiyatif heyeti; Muş Valiliği, Kızılay Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Hasköy ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Eski siyasetçi Tuna Beklevic ve Cevahir Holding yönetim kurulu üyesi Eser Cevahir'in de aralarında bulunduğu siyasetçi, akademisyen iş adamları, özellikle Muş halkının sorun ve beklentilerini dinlediler.

Muş halkının sorun ve beklentilerinin rapor haline getirilerek çözüm noktasında ilgili yetkililerle görüşmelerde bulunulacağını ve bunun da Muş için önemli bir ziyaret olduğunu belirten Muş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, bu tür ziyaretlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Sivil İnisiyatif heyetinin Muş ziyaretinin oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Koç, "Sivil İnisiyatif heyeti, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 15 Temmuz sonrası halkla iç içe olmak, dertlerini dinlemek, sorunlarını ele almak, eksikleri hataları olması gerekenleri gerekli mercilere iletmek ve buna benzer doğrultuda yürümek için yola çıkmış bir oluşumdur" dedi.

Sivil İnisiyatif heyeti ile birlikte Muş'un sorunlarını ulusal boyuta taşımayı amaçladıklarını belirten Koç, "Hep dile getirdiğimiz büyük bir sorunumuz var. Muş, ülkemizin en geri kalmış ili ve bizde bu tabuyu yıkmak için canla başla çalışıyoruz. Bu doğrultuda birçok görüşmelerimiz oldu ve bu görüşmelerden bir tanesi de heyetin ilimize gelişiydi. Bizi kırmayarak ilimize gelen heyete sonsuz teşekkür ediyoruz. Çok iyi görüşmelerimiz oldu ve birçok sorunumuzu dile getirip tartıştık. Heyet tüm sorunları ve beklentileri raporlar haline getirip ilgili yetkililerle görüşmelerde bulunulacaklar. Bu sorunların daha hızlı çözümü için büyük bir fırsat olacaktır" diye konuştu.

Muş'un kalkınması ve gelişmesi adına farklı çalışmalarının da olduğunu kaydeden Koç, "Biz Muş Derneği olarak gerekli görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Nasıl ki yıllardır ilimizin kanayan yaralarından biri olan hava ulaşımına çözüm yolları bulduysak, diğer sorunlarımıza aynı şekilde çözeceğimize inanıyoruz. Bugün Muşlu vatandaşlar uçakla Bursa'ya gidiyorsa bunu İzmir ve diğer illere de yaymak için çalışıyoruz. Burada kişisel egoların tatmin olması için değil memleketin kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Bunların yanında varlıklarıyla günümüze anlam katıp bizlerle beraber olan Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Cemal Çalışkan, desteği ve gücüyle bir olduğumuz Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, kıymetli Muş ve Hasköy halkına canı gönülden teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Sivil İnisiyatif heyeti Muş’u ziyaret etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber