Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Sivil toplum kuruluşları, Suriyelileri yalnız bırakmadı

Türkiye'deki hayır kuruluşları, iç savaşın sürdüğü Suriye'de ve Türkiye'ye kaçan sığınmacılara yardımı esirgemedi

Sivil toplum kuruluşları, Suriyelileri yalnız bırakmadı

HATAY (AA) - CEM GENCO - Türkiye'deki hayır kuruluşları, Suriye'de iç savaşın başladığı günden beri buradaki halkı ve başka ülkelere kaçmak zorunda kalan sığınmacıları yalnız bırakmadı.

Yardım faaliyeti yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Ankara Şam Genç İş Adamları, Yardımeli, Sadakataşı, Beşir, Osman Bin Affan Kalkınma ve Deniz Feneri dernekleri ile Yeryüzü Doktorları, savaş mağduru Suriyelilerin hayatta kalması için seferber oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İHH İnsani Yardım Vakfı, 5. yılına giren iç savaş boyunca 5 milyon Suriyeliye gıda yardımında bulundu, 1,5 milyon kişiye sağlık hizmeti sundu.

Suriye'nin farklı bölgelerinde kurulan 18 kampta 50 bin kişiyi ağırlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, ülke içindeki 3 bin 500 yetime de sponsor aile kapsamında düzenli yardım götürüyor. 25 bin yetime günlük ekmek ulaştıran vakıf, Yermuk ve Doğu Guta bölgelerindeki halkı da unutmuyor.

- Osman Bin Affan Kalkınma Derneği 

 Osman Bin Affan Kalkınma Derneği, geçen yıl Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere 160 ton hurma, 5 bin paket süt, 25 bin battaniye, 2 bin sünger yatak gönderdi. İdlib'in köylerindeki sağlık ocaklarına tıbbi malzeme ulaştıran dernek, saldırılarda hasar gören bazı okulları da onardı.

Humus'un Hule bölgesinde yetim 100 çocuğa her ay düzenli nakdi yardım ödeyen dernek, Türkiye'deki Suriyeli 2 bin 550 aileye gıda kolisi, 150 aileye kurbanlık et ve 20 ton kullanılmış elbise dağıttı.

Dernek ayrıca bu ay Türk Kızılayı aracılığıyla Atme'deki çadır kentte kalanlara 200 gıda kolisi ulaştırdı.

- Beşir Derneği

Beşir Derneği, 250 bin Suriyeliye yardım eli uzattı. İdlib ve Halep'teki 25 bin aileye düzenli gıda yardımında bulunan dernek, 2 de ambulans bağışladı.

Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis'te çadır kent dışında konaklayan 10 bin Suriyeli aileye, "Kardeş Aile Projesi" kapsamında her ay gıda, giyim, barınma ve ısınma konusunda destek verdi.

- Deniz Feneri Derneği

Deniz Feneri Derneği, ülkelerinde kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 55 milyon lira tutarında yardım ulaştırdı. Dernek, Kilis, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Mardin ve Antalya'da yaşayan Suriyeli ailelere gıda, giyim, eğitim, battaniye, yakacak, tekerlekli sandalye yardımında bulundu, afet evleri, hastane, yaralı evleri ve su depoları gibi kalıcı hizmetleri hayata geçirdi.

- Yardımeli Derneği

Yardımeli Derneği, Suriye'de sağlık hizmeti sıkıntısı yaşanan bölgelere, 36 ambulans gönderdi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi başta olmak üzere kentteki 210 bin Suriyeliye her ay düzenli gıda yardımı ulaştıran dernek, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde, Suriyeli öğrenciler için 5 okul açtı, buralarda 3 bin 250 kişinin eğitimlerini sürdürmelerine imkan sağladı.

Suriye'ye 10 tır yardım malzemesi de gönderen dernek, Hatay'daki Suriyeli 5 bin yetimi, bayramlarda hediye ettiği kıyafetle sevindirdi.

- Yeryüzü Doktorları

Suriye'deki hastane ve sağlık merkezlerine destek veren Yeryüzü Doktorları, hasta ve yaralıların sağlığına kavuşması için mücadele veriyor. İç savaş süresince Suriye'ye 35 milyon liralık tıbbi malzeme ulaştıran kuruluş, ülkeye su temizlemede kullanılan 5 milyon tableti, 1 milyon 475 bin torba ve 200 arıtma ünitesi gönderdi.

- Ankara Şam Genç İş Adamları Derneği

Ankara Şam Genç İş Adamları Derneği, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyelilerin eğitim gördüğü okula ve yaralıların bulunduğu sağlık evine yardım malzemesi gönderdi. Dernek, Türkiye sınırına yakın Atme, Kah, Akrabat ve Kerame'deki çadır kamplarında kalan 350 bin Suriyeliye gıda yardımı ulaştırdı. 

- Sadakataşı Derneği

Sadakataşı Derneği'nin, 2011 yılından bu yana Suriye'ye yaptığı yardımların toplamı 5,5 milyon lirayı buldu. Suriyelilerin giyim, gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan dernek, saldırıların sürdüğü Doğu Guta'ya da 2 yıldır yardım malzemesi ulaştırıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber