Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 11:33 Yorum: 0

Sivrisineğe karşı fesleğen ile mücadele

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından sivrisineği karşı...

Sivrisineğe karşı fesleğen ile mücadele

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından sivrisineği karşı kovucu etkisi olan 2 bin adet fesleğen bitkisi vatandaşlara dağıtıldı.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, artan haşerelere karşı Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yoğun bir çalışma programı uygulanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde sivrisineği karşı kovucu etkisi olan 2000 adet fesleğen bitkisi vatandaşlara dağıtılırken, ahırların yoğun olduğu bölgelere de karasinek tuzak uygulaması başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, büyükbaş ahırların olduğu yerlerde yoğun olarak bulunan karasineklere karşı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yapışkan şeritler kullanılırken, karasinek tuzak uygulamasının da beraberinde başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca sivrisinek üreme alanları olan kapalı havza göletlere, inşaat su birikintilerine, bataklık gibi vs. alanlara gambusya affinis balıkları bırakılarak sivrisinek yumurtaları ile etkin biyolojik mücadelenin yapıldığı belirtildi.

Malatya genelinde yapılan bu çalışmalarda büyük başarı sağlandığı kaydedilirken, uygulamaların insan ve çevre sağlığı açısından bir zararının olmadığı, ekonomik maliyetinin az olduğu, haşere ile mücadelede kimyasal faktörler yerine kültürel ve biyolojik yöntemlerin model alındığı vurgulandı.

Sivrisineğe karşı fesleğen ile mücadele

Sivrisineğe karşı fesleğen ile mücadele

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber