Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Sivrisinek sorununa karşı Yunanistan ile işbirliği yapılacak

Edirne Valisi Şahin:

Sivrisinek sorununa karşı Yunanistan ile işbirliği yapılacak

EDİRNE (AA) - Edirne'de, yaz aylarında rahatsızlık verici boyuta ulaşan sivrisinek sorununa karşı Yunanistan ile ortak mücadele edilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan'ın Doğu Makedonya Trakya Valisi Georgios Pavlidis'in yanı sıra Dışişleri Bakanlığından temsilcilerin de katıldığı Meriç İşbirliği Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini söyledi.

Toplantıda, her iki ülkeyi ilgilendiren konuların görüşüldüğünü ifade eden Vali Şahin, şöyle konuştu:

 "Heyette her iki tarafın da iyi niyet gösterdiklerini gördüm. Konuk valinin benimle aynı düşüncede olduğunu görünce ayrıca memnun oldum. Nehirlerin öncelikle temizlenmesi, adacıkların ortadan kaldırılması, adacık üzerindeki ağaçların temizlenmesi konusunda mutabık kaldık. Bunu hükümetlerine iletecekler. Dezenfekte işinini iyi yürüdüğünü kendileri de itiraf ettiler. Özellikle mavi dil hastalığı konusunda gayet iyi bir sonuç alındığını belirttiler. Biz de çalışmalarımızı anlattık. Bundan sonra da bir araya gelinecek."

Şahin, toplantıda, taşkın sırasında insani yardım koridorunun sürekli açık olacağının ifade edildiğini ve bu konuda da mutabakat sağlandığını vurguladı. 

Sivrisinekle mücadelede iki ülkenin ortak hareket edeceğini aktaran Şahin, "Sivrisinekle beraber mücadele edeceğimizi belirttik. Yunan heyetle 'Biz mücadele ettiğimizde sineklerin Yunanistan'a kaçtığı, onlar mücadele ettiğinde sineklerin Türkiye'ye kaçtığı ve birlikte mücadelenin sonuç vereceği' konuşuldu" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber