Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 04 Mayıs 2015 - 13:54 Yorum: 0

Siyaset Medyası’nın Öncüleri

Türkiye’de siyaset dünyası yılın en hareketli günlerini yaşamakta. 25. Dönem Genel Milletvekili Seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran öncesi partilerde yoğun bir çalışma söz konusu.

Siyaset Medyası’nın Öncüleri

Türkiye’de siyaset dünyası yılın en hareketli günlerini yaşamakta. 25. Dönem Genel Milletvekili Seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran öncesi partilerde yoğun bir çalışma söz konusu. Vekil adaylarının da aktif olarak katıldığı hazırlıklar Medyada büyük ölçüde hissediliyor.

Siyaset Medyası’nın Öncüleri

Genel Seçim kapsamında YSK tarafından geçici aday listesinin resmi kurumlar aracılığı ile açıklandığı 15 Nisan itibariyle; siyaset gündemi daha da yoğunlaştı. Öyle ki Ajans Press’in medya verilerine bakıldığında; YSK duyurusundan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi, 23 binden fazla haber ile yansıma buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 15 bine yakın haber ile anıldığı dönemde; Milliyetçi Hareket Partisi 8 bin 478 yansıma ile raporlandı. Halkların Demokratik Partisi de 6 bin 633 haberle dördüncü sırada yer aldı.

Seçim Döneminde Partiler

Genel Seçimlerin en son 2011 yılında yapıldığı Türkiye, 4 yılın ardından yeni hükümeti belirleyecek. 2002 yılında yapılan seçimlerde DSP’den iktidarı ele alan Ak Parti, 12 yıldır yönetimi sürdürüyor. Aynı dönem içerisinde ikinci olarak CHP seçilirken; MHP de son 2 seçimin üçüncüsü oldu.

Ak Parti ve CHP bu dönemlerde oy oranlarını düzenli olarak arttırırken, 2011 seçimlerinde MHP bir önceki seçim başarısının altında yer aldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber