Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

SİYODER 1'nci Olağan Kongresi

Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SİYODER) 1'nci Olağan Kongresi düzenlendi

SİYODER 1'nci Olağan Kongresi

SİİRT (AA) - Siirt Belediyesi öncülüğünde kurulan Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SİYODER) 1'nci Olağan Kongresi düzenlendi.

Kongre açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, kapitalizmin başlı başına açlık ve yoksulluk yarattığını, bir taraftan özel mülkiyet, sermaye, diğer taraftan, güçsüzler ve yoksullar kapitalizmin temel eseri olduğunu söyledi.

Bakırhan, "Bunu yanında özgürlük arayan, bedel ödeyen dünyanın emekçileri ve yoksulları, diğer yandan zorbalık, diktatörlük ve mevcut sistemin sürmesi için itaat etmesi gerekenler üzerinden zorba politikalar üretiyor. Yeniden toplumsal bir sözleşemeye ihtiyaç var. Yani kartların yeniden kırılmasına ihtiyaç var. Kapitalizmin bu biçimde emekçilere, yoksullara çare olması imkansızdır. Çözüm, ortak mülkiyetçi bir toplumsal sözleşme olabilir" dedi.

Derneğin misyonuna ilişkin bilgi veren Bakırhan, şunları kaydetti:

"Kesinlikle yoksullukla mücadele eden, bu konuda, çok ciddi çalışmalar yürüten, ulusal, uluslararası kurumlar ile bir an önce ilişkiye geçmeli, diyalog kurmalı, kentimizdeki mevcut durumun aşılması için çok ciddi projeler üretmelidir.

Yapılan açılış konuşmasının ardından divan oluşturularak faaliyet raporları okundu.

Kongre bileşeni derneğin isminin 'Bin Umut' olmasını kararlaştırırken, yönetim kuruluna Tuncer Bakırhan, Beyhan Can, Fatma Dündar, Mustafa Bozan, Seyfettin Aydın, Siracettin Kayran, Şekip Bakır seçildi.

Bin Umut Derneği yönetimi, ilerleyen günlerde toplantısını gerçekleştirerek eş başkanlık sisteminin uygulanacağı kaydedildi.

Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen SİYODER 1'nci olağan kongresine belediye meclis üyeleri, KESK Siirt Şubeler Platformu, esnaflar, iş adamı  ve STK temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber