Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 31 Ağustos 2014 - 19:44 Yorum: 0

"Siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz"

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Sahip olduğumuz siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz. Yeniden inşa etmek yerine geliştirmek kelimesini kullanıyorum, çünkü buna zaten başladık" dedi.

'Siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz'

Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail’in kurulduğu günden bu güne kadar elini sulh arzulayan komşularına uzattığını öne sürerek, 'Hamas’ı çok aşırı şiddetli bir biçimde vurduk ve takribî bin teröristi öldürdük, liderlerini misyon aldık, tünellerini vurduk' dedi.

Hamas’ın, kurulduğu günden bu güne kadar en iri darbeyi son Gazze saldırısında aldığını savunan Netanyahu, 'Hamas ateşkes için öne sürdüğü bütün taleplerini art çekmek mecburiyetinde kaldı. Umarım sağlanan bu sükunet uzun sürer. Bununla ortak biz, ister burada, ister Golan Tepelerinde, her çeşitli senaryoya karşı hazırlıklıyız. Sahip olduğumuz siyonist mirası geliştirmeye devam edeceğiz. Yeniden inşa etmek yerine geliştirmek kelimesini kullanıyorum, nedeni ise buna zaten başladık' diye konuştu.

İsrail’in Gazze Şeridi yakınındaki şehirlere yapacağı yardıma da yer veren Netanyahu, şunları kaydetti:

'Sderot ve Gazze Şeridi’ne yakın alanlar için 1.5 milyar şekel (419 milyon dolar) değerinde beş yıllık bir katkı planını onaylayacağız. Bu yardımın gayesi sırf tarımı rehabilite etmek ve hasarları gidermek değil, tıpkı sürede ek güvenlik altyapıları da inşa etmektir. Önümüzdeki bir ay arasında benzer bir katkı paketini güneydeki şehirler için de açıklayacağız. Yine tıpkı biçimde güvenlikle ilgili ortaya çıkan boşlukları kapatacağız.'

İsrail, yıllardır kuşatma altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan art çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti. 

Gazze'ye 51 gün devam eden saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden çok kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 66 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 şahıs yaşamını yitirdi. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise en az 131 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Muhabir: Turgut Alp Boyraz, Mahmut Geldi

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber