Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 01 Şubat 2018 - 18:28 Yorum: 0

Sızdırmazlık teknolojilerinde yeni nesil tasarım

Sızdırmazlık teknolojilerinde Türkiye'nin en büyük üreticilerinden olan Kastaş, 2 yıllık Ar-Ge çalışmasının ürünü olan yüksek dayanımlı boğaz...

Sızdırmazlık teknolojilerinde yeni nesil tasarım

Sızdırmazlık teknolojilerinde Türkiye'nin en büyük üreticilerinden olan Kastaş, 2 yıllık Ar-Ge çalışmasının ürünü olan yüksek dayanımlı boğaz keçesi XT200'ü endüstrinin hizmetine sundu. İş makineleri başta olmak üzere, yüksek basınç ve zorlu kullanım şartlarında çalışan hidrolik silindirler için tasarlanan XT200, Kastaş'ın test merkezinde aylar süren ömür testlerini, rakip ürün karşılaştırma testlerini ve saha testlerini başarıyla tamamladı.

Sızdırmazlık teknolojilerinde dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri olan Kastaş'ın yönetim kurulu başkanı Haydar Atılgan, şirketin 2006 yılından itibaren ayrı bir departman bünyesinde gerçekleştirdiği Ar-Ge faaliyetlerini, 2018'den itibaren Ar-Ge Merkezi çatısı altında sürdüreceğini belirterek, "Yetkin ve genç mühendis kadromuzla pek çok yeni ürünü Türk sanayisinin hizmetine sunduk. 2018 yılının ilk aylarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alacağımız Ar-Ge Merkezi onayımızın ardından bu çalışmaları devletimizin desteği ile çok daha sistemli yapma imkanı bulacağız. Yetkin mühendis kadromuz, sektörümüze uluslararası ölçekte başarılı çalışmalarını sürdürecek" dedi.

Hidrolik boğaz keçelerinin 250 bar basınç üzerinde çalışma şartlarına bağlı olarak ani basınç yükselmelerine maruz kaldığını hatırlatan Atılgan; ekskavatörlerden vinçlere, platform liftlerden enjeksiyon makinelerine kadar binlerce makinada boğaz keçelerinin kullanıldığı bilgisini verdi. Akma dayanımı sağlayabilen, uzun ömürlü ve düşük kaçak sunabilen ürünlerin makine verimliliğini artırdığını kaydeden Haydar Atılgan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Hidrolik silindirlerde; uzun servis ömrü ile yüksek basınçlarda düşük sızıntıyla çalışma performansı müşterilerimizin de beklentilerini artırıyor. Bu iddialı hedefe ulaşmak için deneyimli mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibimiz, iki yıl önce sıfırdan XT200 projesi üzerinde çalışmaya başladı. XT200, üstün sızıntı, akma ve sürtünme performansı taleplerini karşılayan bir tasarıma sahip olmalı ve bunun yanında gelişmiş mekanik özelliklerine, geniş çalışma sıcaklık aralığına ve düşük akma değerlerine sahip bir malzemeden üretilmeliydi. XT200 geliştirme ekibi bu amaca uygun birkaç tasarım çalışması gerçekleştirdi. 400 bar basınçta testleri yapılan ürünümüz, diğer iki rakibine göre aynı şartlarda yüzde 50 daha az sızıntı miktarına sahip oldu."

Sızdırmazlık teknolojilerinde yeni nesil tasarım

Sızdırmazlık teknolojilerinde yeni nesil tasarım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber