Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan 2015 05 Temmuz 2015 - 17:28 Yorum: 0

Sizlere şükran hisleriyle dop doluyuz

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.

Sizlere şükran hisleriyle dop doluyuz

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde konuşan Başkan Gürkan, şehitlik ve gaziliğin önemine dikkat çekti.

Ramazan ayı dolayısıyla şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine Şemsiye Sokak'ta iftar yemeği veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yakında ilgilendi. Şehit ve gaziliğin önemine vurgu yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu gün ülkemizde rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamayı şehitlere ve gazilere borçlu olduğumuzu söyledi. Başkan Gürkan, "Ramazan ayında Malatya’mız da görmüş olduğumuz coşku, sevinç, muhabbet ve tesanüt duyguları bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün Malatya’mızın değişik sokak ve mahallelerinde iftarlar veriyoruz, diğer taraftan burada her gün bir hayırsever tarafından iftar çadırında yaklaşık 1500 kişiye sunulan iftar soframız var. Bu iftar soframız da sadece ülkemizde ve Malatya’mızın değişik mahallelerinden gelenler değil, ülkemizin dışından Suriye’den, Iraklı olan, Afkanlı olan başka ülkelerden soframıza gelen Müslüman kardeşlerimiz var. Gerçekten de bu tablo gözlerimi yaşartıyor. Bugün daha müstesna bir gün sizlerle birlikte vatanı ve milleti için, devleti ve bayrağı için, kendisini feda etmiş bu topraklar için şehit düşmüş ve Cenab-ı Allah nezdinde aziz şahadetine ulaşmış şehit ve gazilerimizin yakınlarıyla birlikte olmak Battalgazi Belediyesi çalışanları ve Battalgazi Belediye Başkanı olarak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizlere bizler minnettarız. Sizlere şükran hisleriyle dop doluyuz, sizlerin yetiştirdiği o evlatlarınız ve o kardeşleriniz, o ailenizin fertleri olmazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin 780 bin kilometrelik kare alanda bugün bu insanlar coşku, sevinç içerisinde rahmet ayı Ramazan ayı burada rahat karşılayamazlardı.Komşularımız da ki ateş çemberini görüyorsunuz. Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Doğu Türkistan, Kafkasları ve Çeçenleri görüyoruz. İşte sizlerin şehitleri ve gazileridir ki sizlerin muhteremlik ve fedakarlık içerisinde bu vatanda al bayrak dalgalanıyor ve ezan susmuyor. Cenab-ı Allahtan niyetimiz ve niyazımız o dur ki; bu topraklar üzerinde ezan susmasın, bayrak inmesin. Daha nice dünya döndükçe bu kutsal topraklarda al bayrağımız dalgalansın ve İslam coğrafyası üzerinde ezan sesi eksilmesin diyorum. Ben bütün şehit ve gazi yakınlarımızın huzurunda böyle hayır sever iş adamlarımız olduğu müddetçe, bu vatan ve bu millet birlik ve beraberlikleri ilelebet bozulmayacaktır.  Hayır severlerimize, sponsorlarımıza ve Akil Gençlerimize çok değerli Battalgazi Kaymakamımıza, sivil toplum örgütlerimize ve emniyet müdürümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Harp Malulleri ve Şehit Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin ise, “Bu gün üzerinde korkusuzca yaşadığımız ve şuan gönül rahatlığıyla iftar yaptığımız bu cennet vatanı bizlere canları pahasına miras bırakan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Vatan gibi kutsal bir değer için şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi her zaman hatırlayan ve değer veren çok değerli başkanımız Selahattin Gürkan beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Akil Gençler Platformu tarafından da Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür plaketi verildi.
 
Başkan Gürkan, daha sonra iftar yemeği dağıtırken, okunan akşam ezanı ile birlikte iftar yapıldı. Şemsiye Sokakta ve İftar Çadırı'nda yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber