Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 01 Eylül 2016 - 11:58 Yorum: 0

Skrtel: "Fenerbahçe dev bir kulüp"

Fenerbahçe'nin Slovakyalı oyuncusu Martin Skrtel, "Fenerbahçe'nin teklifinin diğer tekliflere kıyasla çok daha fazla heyecan verici bir fırsat olduğunu gördüm....

Skrtel: 'Fenerbahçe dev bir kulüp'

Fenerbahçe'nin Slovakyalı oyuncusu Martin Skrtel, "Fenerbahçe'nin teklifinin diğer tekliflere kıyasla çok daha fazla heyecan verici bir fırsat olduğunu gördüm. Buraya geldim ve stadı gördüm, tesisleri gördüm. Bu kulübü daha yakından tanıma fırsatı buldum ve gördüm ki; Fenerbahçe dev bir kulüp" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Skrtel, sarı-lacivertli kulübün Eylül ayı dergisine açıklamalarda bulundu. Futbolda stoper mevkiine geçiş hikayesini anlatan yıldız oyuncu, "U17 milli takımıyla Portekiz'e bir turnuvaya gitmiştik. Defansif orta saha olarak oynuyordum. Final maçına yükseldik ama yarı final maçında stoperimiz kırmızı kart gördü. Diğer stoperimiz de sakatlandı. Hoca beni çağırdı ve "Final maçında stoper oynayabilir misin?" diye sordu. Tabii ki hocama "Hayır" diyemezdim. Stoper oynadım ve keyif de aldım. Sonra mevkiimi değiştirdim" diye konuştu.

"Fenerbahçe dev bir kulüp"

31 yaşındaki oyuncu, Liverpool'dan Fenerbahçe'ye transferine ilişkin olarak, "Aynı ülke, aynı şehir, aynı kulüp… 8,5 senede her şey benim için çok sıradanlaşmıştı. Yeni bir hedef, yeni bir motivasyon, yeni bir heyecan arıyordum futbol kariyerimde. Bir gün menajerim bana Fenerbahçe'ye gitmek gibi bir fırsat oluşabileceğini, Fenerbahçe'nin benimle ilgilendiğini söyledi. Açıkçası diğer tekliflere kıyasla çok daha fazla heyecan verici bir fırsat olduğunu gördüm. Buraya geldim ve stadı gördüm, tesisleri gördüm. Bu kulübü daha yakından tanıma fırsatı buldum ve gördüm ki; Fenerbahçe dev bir kulüp" ifadelerini kullandı.

"Advocaat saha içinde ve dışında çok disiplinli"

Teknik Direktör Dick Advocaat ile daha önce Zenit'ye 1,5 yıl çalıştığını hatırlatan Skrtel, "2008 yılı Ocak ayında Zenit'ten ayrıldım ve ben ayrıldıktan 3-4 ay sonra Zenit, UEFA Kupası'nı kaldırmayı başardı. Ben o kadroda yoktum ama bir önceki sezon Dirk Advocaat'la beraber lig şampiyonluğuna ulaştık. Zenit'in 25 yıl sonra kazandığı ilk lig şampiyonluğuydu. O başarıya birlikte ulaştık. O günden bugüne Zenit her zaman çıkışta olan bir takım. Hem saha içinde hem saha dışında çok disiplinli. Her zaman oyuncularından bu disiplinin karşılığını vermelerini bekleyen, çok çalışkan ve hırslı bir hocamız var" şeklinde konuştu.

"Çalıştıkça takımımızın uyumu artacaktır"

Savunmadaki etkili performansı ile "duvar" lakabını alan Skrtel, "Fenerbahçe taraftarlarına "Duvar" lakabının doğru olduğunu göstermeyi umuyorum. Ben her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncuyum ve savunma hattında beraber görev alacağım arkadaşlarımın da böyle olduğuna eminim. İyi bir kadroya sahibiz. Birbirimize alışmak ve birbirimizi daha iyi tanımak için hala biraz zamana ihtiyacımız var ama beraber çalıştıkça takımımızın uyumu daha da artacaktır ve bu da saha içindeki performansımıza yansıyacaktır" açıklamasını yaptı.

"Hedefimiz şampiyonluk"

Skrtel, ligdeki hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Ligi'nde iyi işler yapmak istiyoruz. Her 3 rakibimizle de yapacağımız maçlar son derece çekişmeli geçecek ama biz de çok kaliteli bir takımız. Eğer takımımızdaki her oyuncu üzerine düşeni en iyi şekilde yaparsa, Avrupa'nın her takımıyla başa çıkabilecek kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. İnanıyorum ki; bir sonraki tura adımızı yazdıracağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber