Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

SMMMO’da ’Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ semineri

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun İle Getirilen...

SMMMO’da ’Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ semineri

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun İle Getirilen Af" konulu bir seminer düzenledi.

SMMMO konferans salonunda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Halim Bursalı tarafından verilen seminere, Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, Yeminli Mali Müşavir İlhan Güneri, oda temsilcileri ile üyeler katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, Van'da 2011'de yaşanan depremlerden dolayı ötelenen borçların bu kanun kapsamına alınmasını eleştirerek, söz konusu kanunun gözden geçirilmesini talep ettiklerini söyledi. Şahin, "Biliyorsunuz biz 6736 sayılı kanunla ilgili SGK boyutunu SGK uzmanları ile birlikte bir seminerle sizlere anlatmıştık. Bugün ise bu konuyu kendi meslektaşımız bizlere enine boyna açıklayacaklardır. 6736 sayılı kanunun ilimizle ilgili ciddi bir sıkıntı teşkil ettiğini belirtmek istiyorum. Kanun alacakların hızlandırılması ile ilgili bir kanun, ama burada 5 yıl alınmayan vergilerin getirip bu kanuna bağlanması çok da iç açıcı bir durum değil. Bizler bunu çeşitli ortamlarda ifade ediyoruz. Sizler herhangi bir ilde kanun çıkarıyorsunuz ve Van'da 5 yıl birikmiş olan borçları getirip bu kanun kapsamına dahil ediyorsunuz. 5 yıl biriken borçları 24 taksit olmak üzere ve 48 ayda ödememizi bekliyorsunuz. Peki, hangi vicdan bunu kabul eder? Bizler bu kanunun gözden geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Belediyelerin borçlarının 144 taksit yapıldığını da sözlerine ekleyen Şahin, "Van ile ilgili terkin yapılmayacaksa bu borçların 144 eşit taksite bağlanmasını da talep ediyoruz. Ancak son aldığımız duyumlar 96 taksit diye bir şeyden bahsediyorlar, ne olur bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Oda ile alakalı sıkıntıları da anlatan Şahin, sorunların giderilmesi adına herkesin üzerine düşeni yapmalarını istedi.

'6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun İle Getirilen Af" konulu seminerin ardından Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Halim Bursalı'ya plaket verildi.

SMMMO’da ’Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ semineri

SMMMO’da ’Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ semineri

SMMMO’da ’Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber