Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Ocak 2015 - 11:53 Yorum: 0

Soba zehirlenmelerine Kaymakamlık önlemi

Erzurum'un Horasan ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4 bin 780 aileye karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilebilmesi için gaz dedektörü dağıtılmaya başlandı

Soba zehirlenmelerine Kaymakamlık önlemi

ERZURUM (AA) - CEVAT ADIYAMAN - Horasan Kaymakamlığı tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilebilmesi için ailelere gaz dedektörü verildi.

Kent merkezine 90 kilometre uzaklıktaki 42 bin nüfuslu Horasan'da, Kaymakamlık, "İnsana değer ver ki devlet yaşasın" öğüdüyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve sağlık personeliyle evleri dolaşarak karbonmonoksit gazından zehirlenmelerle ilgili bilgilendirici broşür ve karbonmonoksit uyarıcı dedektör dağıttı.

Kaymakam Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ilk etapta 500 aileye karbonmonoksit uyarıcı dedektörü dağıtıldığını belirterek, Kaymakamlık tarafından uygulanan bu sosyal sorumluluk projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Türkiye'de her yıl karbonmonoksit zehirlenme vakaları yaşandığını ve yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz bu projeyle toplumda farkındalık yaratarak hem vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hem de bu konuyu ülkemiz gündemine taşıyarak, yaşanan ölümlerin önüne geçmek istiyoruz. İlçemizde bu yıl 4 bin 780 aileye 8 bin ton kömür dağıttık ve ilk etapta kömür yardımı yaptığımız 500 ailemize karbonmonoksit dedektörü dağıtıyoruz. İlerleyen zamanlarda 4 bin 780 aileye bu cihazdan dağıtmayı planlıyoruz. Bu projeye destek olan başta Erzurum Valimiz Ahmet Altıparmak olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Dinç, cihaz dağıtılan evlerin aralıklarla kontrol edileceğini anımsatarak, "Dağıttığımız karbonmonoksit uyarıcı dedektör, elektrik kesintilerinde şarjlı piliyle çalışmasına devam ediyor. Cihazların tanesi 62 lira" dedi.

- "Gece korkuyla yatıyorduk"

Evlerine Kaymakam Dinç tarafından cihaz dağıtılan vatandaşlardan İshak Saygı, kış aylarında soba zehirlenmelerinden dolayı korkuyla uyuduklarını belirterek, "Gece yatarken hep huzursuzduk. Özellikle kış aylarında fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle duman içeri dönebiliyor. Bu cihaz sayesinde artık soba yanarken evde rahat oturabiliyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber