Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 18:23 Yorum: 0

Şoför esnafın ÖTV’nin yasalaşması sevinci

Ticari araçlara, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimini öngören yasa Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla ilgili olarak, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası...

Şoför esnafın ÖTV’nin yasalaşması sevinci

Ticari araçlara, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimini öngören yasa Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla ilgili olarak, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, "Esnafın 1 aydır sabırsızlıkla beklediği ÖTV düzenlemesinin yasalaşmasının sevindirici" olarak nitelendirdi.

Değişiklik kapsamında indirimden otobüs, taksi, dolmuş, minibüs, halk otobüsü, yük taşıma amaçlı kamyon ve kamyonet sahipleri faydalanabilecek. Ticari taksiler yüzde 45, Minibüs türü araçlar yüzde 9, Midibüs türü araçlar yüzde 4, Otobüs türü araçlar ise ÖTV indirimi yüzde 1 olarak belirlendi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, esnafın 1 aydır sabırsızlıkla beklediği ÖTV düzenlemesinin yasalaştığını söyledi. Kılıç, "Taşıtlarımızın 07 Eylül 2016 tarihi itibariyle trafik tescil kuruluşuna istinaden yararlanmak isteyenler adına ticari olarak kayıt ile tescil edilmiş olması şarttır. ÖTV uygulamasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Şoförler odasına kaydı bulunarak esnaf sicili olan kişiler, trafikte adına kayıtlı ticari aracı olan kişiler ve vergi mükellefi olan esnafımız uygulamadan en üst düzeyde yararlanırken, ticari taksiler, otobüs türü araçlar ve şehir içince çalışan minibüslerin yanı sıra ticari faaliyet yürüten kamyonetler, şehirlerarası çalışan kamyonlar hepsi ÖTV'siz araç alımından faydalanacak" dedi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kılıç, "Esnafımız ÖTV düzenlemesine dahil olmak istediği aşamada; Araç tescil belgesi, Oda kayıt belgesi/ sicil tasdiknamesi, vergi dairesi faaliyet belgesi, güzergah izin belgelerini elinde bulundurarak uygulamayı gerçekleştiren bayilere gittiğinde ÖTV'siz araç alımını sağlayacaktır. Benim T belgem var, bu düzenlemeden faydalanabilir miyim? diyen bir esnafa, "07 Ekim 2016 tarihinden önce mükellef olanlar bu yasadan yararlanabilir. Bu tarihten sonra ticari taksi alan esnafımız bu düzenlemeden yararlanamayacaktır" şeklinde konuştu.

Uygulamada göz önünde tutulması gereken durum ise taşıtın verilen düzenlemeden yaralandığı esnada satılması, devredilmesi veya işletme kayıtlarından çıkarılması durumunda çekilme tarihinde hesaplanan ÖTV geri alınacak. Düzenleme 30 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber