Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Ağustos 2016 - 18:58 Yorum: 0

Soğanlı kentsel dönüşüm projesindeki 2 kısım temeli atıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hızla yükseliyor.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesindeki 2 kısım temeli atıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hızla yükseliyor. 42 hektar alanda hayata geçirilen Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde 2. kısımının temeli törenle atıldı.

Osmangazi Belediyesi, Türkiye'nin dönüşümüne ışık tutacak ve Bursa'da düşünülen kentsel dönüşümün en büyük örneği olan Soğanlı kentsel dönüşümünü süratle tamamlıyor. 4 bölümden oluşan projenin geçtiğimiz yıl temeli atılan birinci bölümündeki inşaat çalışmalarında sona gelinirken, ikinci etabın temel atma töreni ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. 4 bölümden oluşan projenin tamamının 2017 yılı sonunda bitmesi planlanıyor.

Günümüz dünyasının örnek şehir mozaiğinin yükseldiği Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde modern konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibadet eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi yaşama değer katan birçok ayrıntı yer alıyor. Temeli atılan ikinci bölümde ise 420 konut ve 83 ticaret alanı olacak. Soğanlı'da bambaşka bir yaşamın kapılarını açacak olan projede aynı zamanda da göz alıcı bir çarşı alanı da bulunacak.

Temel atma törenin de konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Soğanlı kentsel dönüşüm projesi yeni Osmangazi'nin bir örneğidir. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız birinci etap çalışmalarında sona geldik. İlk etaptaki daireler için müteahhitlere daire satış izni verildi. Şimdi ise büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projemizin ikinci bölümünün temelini attık. Buradaki projenin tamamlanmasıyla birlikte diğer mahalleler de buraya ayak uydurmak zorunda kalacak. Böylece Bursa dönüşmeye, modern hayat alanlarına kavuşmaya başlayacak" dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 85'i yeşil alan olacağını belirten Dündar, "Bunun yanı sıra belediye hizmet alanı, sosyal tesis olan, yatay şehirleşmenin yolunu açan, gerçek dönüşümün Bursa'daki ilk örneği olacak. Osmangazi'deki otopark sıkıntısını da 3 bin 800 araçlık yeni otoparklar çözmüş olacağız. Ulaşımın ana aksları yakınlığı bölgeyi daha değerli kılacak. İbadet alanı için ayırılan alanda yapılacak camiler ile Soğanlı 2 bin kişilik ibadet alanına sahip olacak. Bu proje, Demiryolu altında yapılacak kentsel dönüşümün bir modeli olacak. Bu proje sonucunda Osmangazi'de yaşayan herkes ilçemizdeki kentsel dönüşümün ne olacağını buraya bakarak görecekler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ise Modern projenin Osmangazi'ye ve Bursa'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler, örnek daireyi gezme fırsatı buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber