Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 10:28 Yorum: 0

Soğuk algınlığına dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim Şafak, soğuk algınlığından en çok çocukların etkilendiğini belirterek, korunma yollarını anlattı.

Soğuk algınlığına dikkat

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim Şafak, soğuk algınlığından en çok çocukların etkilendiğini belirterek, korunma yollarını anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim Şafak, soğuk algınlığının bulaşıcı olduğunu belirterek temastan kaçınılması gerektiğini söyledi. Yr. Doç. Dr. Şafak, "Hapşırırken veya öksürürken mendil kullanın ve sonra mendili hemen çöpe atın, ellerinizi yıkayın. Eğer mendil kullanmadıysanız hemen ellerinizi yıkayın Yüzünüze, özellikle ağız ve burnunuza dokunmaktan kaçının. Evinizi, özellikle mutfak ve banyoyu çok temiz tutun" dedi.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması için vitamin takviyesinin önemli olduğunu ifade eden Yr. Doç. Dr. Şafak, "Bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlamak için vitamin açısından zengin meyve ve sebzelerden bolca yiyin. Stresle mücadele edin, istirahat edin, kendinizi sıcak tutun. Hafif yürüyüşler kan dolaşımını arttırarak enfeksiyon bölgesine akyuvarların gelmesine katkıda bulunur. Sigara içmeyin. İçilen ortamlarda bulunmayın" diye konuştu.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Sezim Şafak, soğuk algınlığından korunmak için gereken önlemleri şöyle sıraladı:

"Tek kullanımlık kağıt bardaklar, özellikle okul ve iş yerlerinde mikropların yayılımını önlemede başarılıdır. Kağıt mendil ve kağıt havlu kullanın. Kağıt mendile sümkürerek çöpe atmak en iyisidir. Burun akıntısı burundan temizlenir. Nezle olan biriyle temas ettiyseniz, asla gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza elinizi sürmeyiniz. Böylece mikroplar bu bölgelerden size bulaşamaz. Çocuğunuza sık el yıkamasını öğütleyiniz. Oyuncakları temiz tutun. Oyuncaklar mikropları barındırabilirler. Oyuncaklar düzenli olarak sıcak, sabunlu suyla yıkanmalıdır. Başka yöne hapşırın. Diğerlerinden uzağa veya mendile hapşırılması önemlidir. Ağzınızı elleriniz ile kapadıysanız, sonrasında mutlaka elinizi yıkayınız. Bu modeli çocuklarınızın da örnek almalarını sağlayın. Bulunduğunuz ortamı havalandırın. Mikroplar durağan havada asılı kalırlar. Pencereler açıldığında temizlenirler. Ayrıca oda nemlendirilmelidir. Mikropları temizleyin. Mikroplar üç saate kadar, kapı kollarında, tırabzanlar da, ışık düğmelerinde, telefon, uzaktan kumanda gibi sıkça dokunulan yüzeylerde yaşayabilirler. Bunların ara sıra dezenfektanlarla silinmesi faydalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber