Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Soğuk algınlığının çaresi kış çayı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yıllardır aktarlık yapan ve Balcı Ahmet olarak bilinen Ahmet Yaman, kış aylarını sağlıklı geçirebilmek için önerilerde...

Soğuk algınlığının çaresi kış çayı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yıllardır aktarlık yapan ve Balcı Ahmet olarak bilinen Ahmet Yaman, kış aylarını sağlıklı geçirebilmek için önerilerde bulundu.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı vakaları da hızla artmaya başladı. Yıllardır aktarlık yapan Ahmet Yaman, kış aylarını sağlıklı geçirebilmek için önerilerde bulundu. Soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmanın önemli yollarından biri olan bitkisel çaylara değinen Yaman, "Kış çayı olarak adlandırdığımız ve halk arasında akıllı çay olarak da bilinen bitki çayını günde en az üç defa tüketilmesi gerekir. İçerisinde tarçın, zencefil, havlıcan, karanfil, hibiskus, portakal ve elma kurusu gibi doğal bitkilerden oluşan çayı kesinlikle şekerle tüketilmemesi gerekir. Tatlandırmak isteyen olur ise içine gerçek bal katabilir" dedi.

Sağlıklı yaşam için çörek otu harika bir ürün diye de bahseden Ahmet Yaman, "Dünyada en fazla tüketilen ürün çörekotu ve çörek otu yağıdır. Peygamber Efendimizin de bir hadisinde belirttiği gibi "Çörek otu ölümden başka her derde deva" sözüyle çörek otunun ne kadar eskilere dayandığını anlayabiliriz. Bunu da sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere çocuklar çay kaşığı ile büyükler ise tatlı kaşığı ile aç karnına kullanabilir. Mühim olan ürünün sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı nasıl olur diye soracak olursanız soğuk pres yöntemi ile üretilen ve güvenilir bir yerden alacaksınız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber