Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 06 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Sokak arası galericilerle zabıta arasında ‘duba’ gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri, ikinci el oto alım satımı yapan galerilerin, araçlarını yaya yoluna park etmelerini...

Sokak arası galericilerle zabıta arasında ‘duba’ gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri, ikinci el oto alım satımı yapan galerilerin, araçlarını yaya yoluna park etmelerini önlemek amacıyla galerilerin önüne duba yerleştirdi. Zabıta ekiplerinin duba yerleştirmesine sinirlenen galerici esnafı tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nce ikinci el oto alım satımı yapan galerilerin Akyurt'taki Otonomi'ye taşınmasına ilişkin karar 14 Ocak'ta oybirliğiyle alınmıştı. Kararın alınmasının ardından galericilerin birçoğu Otonomi'ye taşınırken bazı galericiler de karara tepki gösterip iş yerlerini taşımadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri, Otonomi'ye taşınmayan galericilerin araçlarını yaya yoluna park etmesini önlemek amacıyla İrfan Baştuğ Caddesi'nde çalışmalara başladı ve galerilerin önüne dubalar yerleştirdi. Zabıta ekiplerinin duba yerleştirdiğini gören galericiler duruma sinirlenerek tepki gösterdi. Tartışmanın alevlenmesinin ardından zabıta ekipleri polislerden yardım talep etti. Olay yerine gelen polis, öfkeli esnafı sakinleştirdi.

Oto galerici esnaflarından olan İhsan Demir, Belediye Meclisi'nden oto galerilere kapatma kararı çıktığını hatırlatarak, mahkemeye yapılan itirazlar sonucunda da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını iddia etti. Dükkanların tamamının kanuni bir şekilde faaliyet gösterdiğini savunan Demir, "Yeşil alan diye kapının önüne araba koydurmuyorlar. Gördüğünüz gibi kapının önüne araba koyulmuyor. Ama duba çakıldığında içerideki araba dışarıya nasıl çıkacak? Mahkeme yürütmeyi durdurma verdiyse burası oto galeri olarak devam ediyor. İçeride arabası varken buraya dubaları dikersen gece yangın olduğunda, sel olduğunda bu galerinin zararını kim karşılayacak?" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber