Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 19 Ağustos 2019 - 16:43 Yorum: 0

Sokak hayvanlarının can güvenliği emin ellerde

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nde hayvanların bakımsız durumda olduğu yönünde yapılan haber üzerine açıklamada...

Sokak hayvanlarının can güvenliği emin ellerde

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nde hayvanların bakımsız durumda olduğu yönünde yapılan haber üzerine açıklamada bulundu. Merkezde sokak hayvanlarının bakım ve klinik ihtiyacının karşılandığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımız tarafından bakımsız görünümde olarak belirtilen köpeklerin tedavi süreci devam etmektedir. Bu anlamda vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Can dostlarımızın sağlığı Büyükşehir Belediyesiyle güvende" ifadesinde bulunuldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar'da hizmet veren Hayvan Bakım Merkezi'nde hayvanların bakım ve klinik ihtiyaçları karşılanıyor. Merkeze gelen sokak hayvanlarına veteriner hekim ve görevli personeller tarafından özenle bakılırken, gerekli klinik müdahaleleri de yapılıyor. Ancak bunun üzerine geçtiğimiz günlerde yerel bir yayın organında Akhisar Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nde hayvanların bakımsız durumda olduğu yönünde yapılan haberin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür Vekili Ahmet Müştak Aydın da merkezi ziyaret ederek Veteriner Hekim Orhan Can Önlü'den merkez hakkında bilgi aldı.

Gazetede yer alan haberin kendilerini üzdüğünü dile getiren Veteriner Hekim Orhan Can Önlü, "Merkezimizde bakıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavisi yapılmaktadır. Bu anlamda burası bir otel gibi düşülmemeli. Bazı hastalıklar kısa sürede tedavi edilirken, bazı hastalıkların tedavi süreci uzun sürmektedir. Merkezimizi ziyarete gelen vatandaşlarımız can dostlarımızı tedavi sürecinde gördüklerinde bakımsız durumdaymış gibi bir algıya kapılıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun" dedi.

Merkezdeki küçük dostların bakımına büyük özen gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Önlü, "Merkezimizde yer alan hayvanlarımızın her biri ağırlıklarına, sağlık durumuna ve saldırganlık durumuna göre ayrılıyor. Günde iki defa da alt temizliği ve sağlık servisi yapılıyor. Can dostlarımızın sağlığı Büyükşehir Belediyesiyle güvende" şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarının can güvenliği emin ellerde

Sokak hayvanlarının can güvenliği emin ellerde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber