Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Sokak ortasında kitap okudular

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi'ne destek vermek isteyen bir grup genç, Cumhuriyet Meydanı'na serdikleri halıya oturarak kitap okudu

Sokak ortasında kitap okudular

RİZE (AA) - Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ne destek veren bir grup genç, Cumhuriyet Meydanı'na serdikleri halıya oturarak kitap okudu.

Kitap okuma alışkanlığına dikkati çekmek isteyen gençler, Ali Fuad Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" adlı kitabını okudu. Vatandaşlar tarafından ilgi gören etkinliğe, AK Parti İl Gençlik Kolları da destek verdi.

Okuma programı sonunda açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut, Vali Ersin Yazıcı tarafından başlatılan RENK Projesi'ne destek verdiklerini söyledi.

AK Gençler'in takım elbisesini giyip salon programlarına katılan gençler olmadığını ifade eden Hut, "Bin 400 yıllık İslam karşıtları tarafından kötülenmeye çalışılan Peygamber Efendimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onun 'İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız' hadisini uyguluyoruz, bol bol okuyoruz ve öğreniyoruz. Kitap tartışma programları yapıyoruz. Bugün Rize'de bu etkinliği sokakta yapmak istedik. Çünkü bizler AK Gençler olarak sokaklarda nasıl vakur durulacağını göstermek istiyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan Meryem Börekçi ise kitap okuma alışkanlığına dikkati çekmek için farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bizler gençleriz ve aykırılık bizim işimiz. RENK Projesi'ne sokak ortasında kitap okuyarak destek vermek istedik. Sokaklarda nasıl sakince eylem yapılabileceğini, vurmadan, kırmadan nasıl farklı hareketlerin yapılacağını göstermek istedik. RENK Projesi ile Rize daha güzel işler yapacaktır" diye konuştu.

Etkinlik, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber