Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 16 Eylül 2016 - 08:43 Yorum: 0

Sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

Gaziantep'te 16 yaşından beri sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakan Murat Altın, tek hayalinin müzik tutkunlarına gitar eğitimi vermek...

Sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

Gaziantep'te 16 yaşından beri sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakan Murat Altın, tek hayalinin müzik tutkunlarına gitar eğitimi vermek için müzik evi açmak olduğunu belirtti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde ikamet eden ve zihinsel engelli babası ile bedensel engelli annesine bakmak için sokaklarda gitar çalan 23 yaşındaki Murat Altın, tek hayalinin müzik tutkunlarına eğitim vermek olduğunu söyledi. 4 çocuklu ailenin tek oğlu olan Murat Altın, sokakta gitar çalarak dinleyenlerin büyük beğenisini topluyor. Yaklaşık 7 yıldır müzikle uğraşan ve çeşitli etkinliklerde gitar çalarak para kazanan Altın, ilerde müzik evi açmak için yetkililerden destek istedi.

"Kız arkadaşım yönlendirdi"

Kız arkadaşımın yönlendirmesiyle müziğe ilgimin arttığını ifade eden Altın, "7 yıldır sokak müzisyenliği yapıyorum. Kafelere gidip hem canlı müzik hem de sokaklarda çalıp söylüyorum. Bütün katkımı bunlarla sağlıyorum. 16 yaşlarında müziğe başladım. İlk başta bilmiyordum çalmayı, kız arkadaşım sağ olsun o yönlendirdi. Sonra ben de çalmaya başladım" dedi.

"Kazandığım parayla da ailemi geçindiriyorum"

Engelli annesi ve babasının geçimini bu şekilde sağlandığını belirten Altın, "Kendi bestelerimi yanı sıra özel dersler de vermeye başladım. Sokak sanatçılığı yaparak kazandığım parayla da ailemin ve kendimin ihtiyaçlarımı gidermeye çalışıyorum. Ailem sadece 3 ayda bir sakat maaşı alıyor. Aileme daha çok katkı sağlamak için gece gündüz çalışıyorum. Düğünlerde, çeşitli etkinliklerde sürekli müzik çalarak daha fazla gelir elde etmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden destek istiyorum"

Tek hayalinin ünlü ya da kariyer olmadığını vurgulayan Altın, "Hiç kimseden eğitim almadım. Hiçbir yerden eğitim almadığım halde sokak müziği çalıyorum. Tek hayalim ilerde müzik evi açarak müzik tutkunlarına eğitim vermek. Bu sayede ben de hem aileme destek hem de kendime destek çıkıyorum. Bununla beraber milli eğitimden de hocalık belgelerimi aldım. Bu hayalimi gerçekleştirmek için yetkililerden destek istiyorum" şeklinde konuştu.

Sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

Sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

Sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber