Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Ekim 2014 - 18:28 Yorum: 0

Sokakta yaşayan aileye Kaymakam sahip çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ev kirasını ödeyemediği için sokakta kalan aileye devlet eli uzandı

Sokakta yaşayan aileye Kaymakam sahip çıktı

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde, ev kirasını ödeyemedikleri gerekçesiyle kendi isteğiyle evden ayrılan ve sokakta yaşayan 5 kişilik aileye devlet sahip çıktı.

Böbrek hastası oğlu, eşi ve 2 kızı ile birlikte kirasını ödeyemediği için evden çıkmak zorunda kalan ve sokakta yaşama mücadelesi veren aileye Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk'un talimatıyla ev bulundu.

Kaymakam Pamuk, AA muhabirine, Gani ailesinin durumunu öğrendiğini ve devlet olarak sahip çıktıklarını söyledi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerinin yaptığı çalışma ile aileye kiralık olarak ev bulunduğunu ifade eden Pamuk, "Ailemizin durumu hakkında ekiplerimiz gerekli çalışmayı yaptılar. Gani ailesine her yıl belirli zamanlarda kaymakamlıktan nakdi ve ayni yardım yapılıyor. Devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Serdar Gani (49) ise, 3 çocuğu ve eşi ile birlikte yaşadığını belirterek maddi durumu iyi olmadığı için kirayı ödeyemediğini belirtti.

Sürekli bir iş için yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım isteyen Gani, "Daha önce yaşadığımız evde kirayı ödeyemediğimiz için sokağa çıkmak zorunda kaldık. Böbrek hastası oğlum, 2 kızım ve eşimle birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Sesimizi duyarak bize yardımcı olan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" diye konuştu.

Böbrek hastası Nahit Gani (23) de, bir gün önce çaresizlik nedeniyle sokakta iken bugün sıcak bir yuvalarının olduğunu belirterek, Kaymakam Pamuk ile birlikte diğer destek verenlere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber