Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Aralık 2016 - 19:08 Yorum: 0

Söke Belediyesi işaret dili kursiyerlerinden snlamlı Engelliler Günü mesajı

Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan işaret dili kursu öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle anlamlı bir mesaj...

Söke Belediyesi işaret dili kursiyerlerinden snlamlı Engelliler Günü mesajı

Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan işaret dili kursu öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı.

Kursta öğrendikleri işaret dili ile verilen kısa ve anlamlı mesajda; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sen benim elimi tutarsan engeller yok olur. Hayatı paylaşmak için engel yok" dediler. Engelliler günü nedeniyle yayınlanan mesaj sosyal medya üzerinden çok sayıda takipçiyle buluşurken, Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başarı ile yürütülen ve bugüne kadar 6 Binin üzerinde öğrencisi bulunan hobi ve meslek edindirme kurslarının önemine bir kez daha dikkat çekildi.

İşaret Dili Kursu öğretmeni Tuğçe Yıldız; "25 kursiyerin bulunduğu kursumuzun dönem sonuna yaklaşıyoruz. Sökeliler bu kursa ilgi gösterdi bu nedenle ikinci kursun planlamasına şimdiden başladık" dedi. 2 buçuk aydır devam eden kursa katılan kursiyerlerin işitme engelliler ile diyalog kurabilecek ve kendilerini ifade edebilecek düzeye geldiklerini belirten Tuğçe Yıldız; "Kurslar sadece işitme engelliler için diyalog kurmayı değil diğer bedensel engeli olan insanlarla da bir nebze empati ve bağ kurmayı sağlıyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber