Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Mayıs 2022 - 17:23 Yorum: 0

Söke TARİŞ bu sezonda da buğday alımı yapacak

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yılda da buğday alımı yapacaklarını açıkladı.

Söke TARİŞ bu sezonda da buğday alımı yapacak

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yılda da buğday alımı yapacaklarını açıkladı.

Ege Bölgesi'nin pamuk deposu Söke'deki üreticiler, bu yıl 100 bin dönümün üzerinde buğday ekimi gerçekleştirdi. İlk kez bu kadar çok buğday ekiminin yapıldığı Söke Ovası'ndaki üreticilerle kooperatif ortaklarının talebi üzerine bu yıl da buğday alımı yapacaklarını açıklayan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, çiftçilere bereketli bir sezon diledi. Buğday alımı kararıyla bu sezonda da piyasayı dengeleyerek ürünün hak ettiği değerden işlem görmesini sağlayacaklarını söyleyen Başkan Özer'e üreticiler teşekkür etti.

"Emanet alım da yapacağız"

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez buğday alımı yapan Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak üreticilerden yaklaşık 10 milyon kilogramlık ürün alımında bulunduklarını hatırlatan Başkan Özer; "Geçen sene üreticilerimizin kooperatifimize duyduğu yüksek güven sayesinde 10 milyon kilogram buğday alımı gerçekleştirdik. Ovada üretilen ürünün dörtte birini almamız, lojistik ve depolama açısından uygun koşullarda olmamızla birlikte mali durumumuz sayesinde mümkün oldu. Bu sezonda da kooperatif ortaklarımız ve üreticilerimizin talebi üzerine buğday alımı yapacağız. Fiyatların güncel borsa üzerinden tespit edileceği kooperatif bünyemizde, emanet alım da yapılacak olup son hesap kesim tarihimiz 15 Eylül olarak belirlenmiştir. Tüm çiftçilerimize bol bereketli bir sezon dileriz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber