Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 10:48 Yorum: 0

Söke’de Gaziler Günü Töreni

Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Söke’de Gaziler Günü Töreni

19 Eylül Gaziler günü anma törenleri Söke'de de gerçekleştirildi.

Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri ve Sökeli gaziler katıldı.

Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Söke Belediye Başkanlığı ile Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği çelenkleri sunuldu. Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Söke Garnizon Komutanlığı'ndan Topçu Teğmen Mustafa Temlioğlu yaptı. Temlioğlu konuşmasında; "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti birçok savaştan önce vatan, millet ve bayrak diyerek büyük zaferler kazanmıştır. Bu toprak uğruna canını ve kanını veren şehit ve gazilerimiz emanetiniz, emanetimizdir. Namerdin elini bu vatana değdirmeyeceğiz" dedi. Törende günün anlamına ilişkin öğrenciler Yusuf Madran ve Aysun Eren şiirler okudu.

"ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR"

Bir diğer konuşmayı ise Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca yaptı. Atmaca konuşmasında; "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin asırlarca dimdik ayakta durmasının yegane dayanağıdır ve bu asla unutulmamalıdır. Vefanın, sadakatin, millet ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Bu itibarla Türk Milletinin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmeye çalışmak hiç kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır, olmamalıdır. Bizim için vatan savunmasında şehit yada gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" ifadelerini kullandı.

Çelenk ve anma töreninin ardından 19 Eylül Gaziler günü anma günü nedeniyle ilçe protokolü üyeleri Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'ne ziyarette bulundu.

Söke’de Gaziler Günü Töreni

Söke’de Gaziler Günü Töreni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber