Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

Söke’nin Amerikalı kardeş şehri Salinas ile bağlar güçleniyor

Söke'nin Amerikalı kardeş şehri Salinas heyeti Söke'ye geldi. Geçtiğimiz yıl yapılan kardeş şehir protokolü ile karşılıklı ilişkilerin geliştirildiği...

Söke’nin Amerikalı kardeş şehri Salinas ile bağlar güçleniyor

Söke'nin Amerikalı kardeş şehri Salinas heyeti Söke'ye geldi. Geçtiğimiz yıl yapılan kardeş şehir protokolü ile karşılıklı ilişkilerin geliştirildiği Amerikan'ın Kaliforniya Eyaleti Salinas Kenti ile Söke Belediyesi arasındaki bağlar güçleniyor.

Kemalpaşa Mahallesi Nuhbey Konağı'nda Salinas ve Söke Belediyesi işbirliği ile oluşturulacak Çocuk Kütüphanesi için ilk adımlar atıldı. Konağın bir odası kütüphane için ayrıldı.

Söke'nin Kardeş Şehri Salinas'ın Belediye Meclis Üyesi Steve Mcshane, Salinas Şehri Rotary Kulübü Guvarnörü Yavuz Atila, Monterey Kenti Belediye Meclis Üyesi Nancy Selfridge Söke'ye geldi. Daha önce Sökeli heyetin gerçekleştirdiği Salinas Kenti ziyareti sonrasında Amerikalılar Söke'ye ilk kez geldi. Kardeş Şehir Heyetini Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, Söke Belediye Meclis Üyesi ve Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Belediyesi Genel Koordinatörü Süleyman Çakmak, Söke Rotary Kulüp Başkanı Göktan Çallı, Rotary Kulüp Aydın il sorumlusu Dr. Halil Karaaslan karşıladı.

Kemalpaşa Mahallesi'nden bulunan Tarihi Nuh Bey Konağı'nda Salinas kardeş şehriyle birlikte bir kütüphane düzenleniyor. Amerikalı heyet kütüphane için kitaplar ve çeşitli oyuncaklar ile tablet bilgisayarlar getirerek kütüphaneye katkıda bulundu. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu Salinas gezilerinde gördükleri kütüphaneden etkilendiklerini ve benzer bir kütüphaneyi Söke'de oluşturmak istediklerini söyledi. Kütüphane projesinin ilk adımını Nuhbey Konağı'nın bir odasın oluşturulan kütüphaneyle attıklarını belirten Sivrioğlu; "Salinas'ta çok ünlü bir kütüphane var, bu kütüphanenin aynısında Söke'ye de kuracağız. Bugün bunun altyapısını oluşturuyoruz. Salinas'tan ilk kitaplar da geldi. Salinas'ta gece 24.00'a kadar çocuklar aileleriyle birlikte gelip kitap okuyor. İlerleyen yıllarda belediyemize ait boş arsamıza bir kütüphane yapmak istiyoruz" dedi.

Kardeş şehir Söke'yi çok sevdiğini ifade eden Salinas Belediye Meclis Üyesi Kardeş Steve McShane, "Kardeş şehir Söke'ye kütüphane oluşturmak için malzeme getirdik. Gelecekte bu işi daha da geliştirerek daha da öğrenci değişimi yapmak istiyoruz. İki şehirde demokratik ve coğrafi olarak kültür olarak birbirine çok yakın. Biz geleceğe ve karşılıklı işbirliğine bakıyoruz. Bu anlamda geleceğe güvenle bakıyoruz. Birlikte çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kardeş Şehir Salinas'tan gelen heyet saha sonra Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi Rum Evleri'ni gezdi. Amerikalılar Kemalpaşa Mahallesi'nin mimari yapısına hayran kalırlarken, çalışmaları devam eden Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve evlerin restorasyonu ile ilgili bilgiler aldılar.

Salinas ile kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesinde katkısı olan Rotary Kulübe teşekkür eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Kardeşi şehir ilişkilerini sadece kültürel anlamda değil ekonomik, ticari ve turizm işbirlikleri anlamında da geliştirmek istiyoruz. Salinaslı dostlarımızın yıl içerisinde Söke Devlet Hastanesi'ne cihaz kazandırılmasında da katkıları oldu. Bu türlü katkıların karşılıklı olarak artacağına inanıyorum. Salinas ve Monterey'den gelen dostlarımızı kentimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Salinas Belediye Meclis Üyesi Kardeş Steve McShane, Söke Belediye başkanı Süleyman Toyran'a teşekkür ederek; "Eğitim, kültür, ekonomik anlamda işbirlikleri içinde olmak istiyoruz. Söke'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber