Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 14:43 Yorum: 0

SOLARTR 2014'e doğru

SOLARTR 2014'ün Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Koçar: "SOLAR TR 2014 ile güneşin gücün ünfarkına varılmasını sağlayacağız ve güneşi hak ettiği yere getireceğiz"

SOLARTR 2014'e doğru

İZMİR (AA) -  SOLARTR 2014'ün Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Günnur Koçar, İzmir'de yapılması planlanan SOLARTR 2014 uluslararası konferans ve sergi etkinliğine ilişkin,"Güneşin gücünün farkına varılmasını sağlayacağız ve güneşi hak ettiği yere getireceğiz" dedi. 

Koçar, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu etkinliğin 19-21 Kasım tarihleri arasında İzmir'de yapılacağını anımsatarak, Türkiye'nin günde ortalama 7,2 saat güneşlenme süresiyle önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bir güneş ülkesi olduğunu söyleyen Koçar, Türkiye'nin bu özelliğine rağmen, yıllık güneşlenme süresi kendisinden daha az olan ülkelerde güneş enerjisi gücünün 300 kat fazla olduğuna belirtti.

Koçar, güneşten gelen enerjinin 10 dakika tutulduğu takdirde tüm dünyanın 1 yıllık enerji ihtiyacının karşılanacağını ifade ederek, "Güneş, bu kadar büyük bir potansiyele sahipken bu doğal güç potansiyeli mutlaka değerlendirilmelidir. SOLAR TR 2014 ile biz güneşin gücünün farkına varılmasını sağlayacağız ve güneşi hak ettiği yere getireceğiz" ifadesini kullandı.

Koçar, Türkiye'de güneşin gücünün son zamanlarda fark edildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye, güneşten sıcak su ısıtma konusunda kurulu güç bakımından dünyada üçüncü sırada bulunuyor. Sıcak su elde ederken kullandığımız güneş enerjisinin karşılığı 630 bin ton petrole eşdeğer. Türkiye bu alanda çevre ülkelere de hitap eden yüksek bir imalat kapasitesine sahip. Ancak buna rağmen ülkemizdeki enerji tüketim alışkanlıkları çerçevesinde güneş enerjisinde katedilecek çok mesafe var. Dünyanın 3'üncü en büyük üreticisi olmamıza rağmen şu anda güneş zengini bölgelerimizdeki binalarda bile doğalgaz gibi yenilenemeyen ve ithal enerji kaynakları tüketilerek elde ettiğimiz sıcak suyu kullanıyoruz."

- "Türkiye güneşten elektrik üretiminde kuzey ülkelerinin gerisinde"

Güneş enerjisinden elektrik üretiminin Türkiye'de geliştiğini dile getiren Koçar, "Türkiye bir güneş ülkesi olmasına rağmen, Karadeniz Bölgesi’nden bile daha az güneş alan Almanya gibi Avrupa’nın kuzey ülkelerinde güneş enerjisinin  kurulu gücü Türkiye'nin 300 katı daha fazla" diye konuştu.

- SOLARTR 2014

Türkiye güneş enerjisi sektörünün öncü kuruluşları işbirliğinde düzenlenecek "SOLARTR 2014"te, güneş enerjisi sektörünün gelişimi için öneriler ve teknolojik yenilikler masaya yatırılacak.

 Konferansta, güneş enerjisi teknolojileri, yeni eğilimler, güneş enerjisi sistemlerinin işletimi, performansı ve güvenilirliği, çevre sağlığı ve iş güvenliği konuları ele alınacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber