Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

Soli Pompeipolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, kazı alanını inceledi

Soli Pompeipolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Helenistik dönemin önemli kentlerinden olduğu ortaya çıkarılan Soli Pompeipolis Antik Kenti'ndeki kazı alanını inceledi.

Kocamaz, kazı başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yağcı, çalışma yapılan yerin, kentin kültür mirası olduğunu belirterek, "Soli höyükte, Mersin'in dip tarihi yatmaktadır. Bu neolitik döneme kadar gidiyor. Dolayısıyla çok büyük zenginlik üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

Tarihi değerlerin korunması noktasında herkese görev düştüğüne dikkati çeken Yağcı, "Herkes üzerine düşeni yaptığında bunların açığa çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması daha kolay olacak. 320 dönüm arazinin korunmasından söz ediyoruz ve şu anda biz en önemli yerinde, ana caddesinde bulunuyoruz. Bu alanın temizlenmesi ve restore edilmesi, Mersin turizmine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kocamaz da belediye olarak çalışmaları desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Tarsus'ta belediye başkanlığı yaptığı dönemde de tarihi yerlerin değerlendirilmesi ve ayağa kaldırılması için her türlü katkıyı sunduklarını vurgulayan Kocamaz, "Soli Pompeipolis Antik Kenti, önümüzdeki yıldan itibaren daha somut kanıtların ortaya çıktığı mekan haline gelecek. Mersin'i bir uçtan bir uca ayağa kaldırarak adeta bir açık hava müzesi haline getireceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber