Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı14:31 Muğla seçim güvenliği toplantısı yapıldı14:31 Carlos Vinicius: "Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyoru...14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı14:30 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de Spor AŞ’nin 2’nci bahar dönemi spor okulları k...14:30 Sultangazi’de Ramazan, Aile ve Çocuk söyleşisi ilgi gördü
Sami Er
Asayiş 24 Ocak 2017 - 17:53 Yorum: 0

Soma Davası sanıklarına bir dava daha

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ceza davasına devam edilirken, müdahil avukatlarından Denizer Şanlı, TKİ yetkilileri...

Soma Davası sanıklarına bir dava daha

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ceza davasına devam edilirken, müdahil avukatlarından Denizer Şanlı, TKİ yetkilileri ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim kurulu üyeleri Can Gürkan ve Alp Gürkan'ın usulsüzlükten dolayı tekrar yargı önüne çıkacağını kaydetti.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının görüldüğü davanın 14. duruşmasının ikinci günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlandı.

Dava sırasında yeni bir gelişme olduğunu belirten müdahil avukatlarından Denizer Şanlı, TKİ yetkilileri ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim kurulu üyeleri Can Gürkan ve Alp Gürkan'ın usulsüzlükten dolayı tekrar yargı önüne çıkacağını kaydetti.

"Dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma"

Şanlı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Soma Kömürleri Anonim Şirketi olaydan hemen sonra Yapı Kredi Bankasından bir kredi çekmiş 82 milyon TL tutarında. Büyük bir kredi ve TKİ nezdindeki bütün hakedişlerinde temlik etmiştir Yapı Kredi Bankasına. Bu şu anlama geliyor; Türkiye Kömür İşletmeleri nezdinde hakedeceği bütün miktarlar Yapı Kredi Bankasına aktarılacaktı. Bunu işçi ailelerinin davalarından önce yaptığı için de sıraya girdi. İşçi ailelerinin alacağı miktarlar tehlikeye girmişti. Biz bu durumda temliknameyi tesis eden Türkiye Kömür İşletmeleri yetkililerini ve Soma Kömürleri Anonim Şirketi yetkilileri Alp Gürkan ve Can Gürkan, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştuk. Hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Bu hususların tamamı Sayıştay raporunda da yer almıştı. Bugün itibari ile bu takipsizlik kararının kaldırıldığına ilişkin mahkeme kararı elimize ulaştı. Bu da şu demek oluyor, bu süreçte Türkiye Kömür İşletmeleri yetkilileri yargılanacaktır. Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeleri Alp Gürkan ve Can Gürkan bu suçları ile ayrıca yargı karşısına çıkarılacaklardır. Yeni bir gelişmedir, dava süreci ve yargılama süreci önümüzdeki günlerde başlayacaktır." dedi.

"Artık davanın sonuna doğru geldik" diyen Şanlı, "Ailelerin avukatlarının beyanları verilecek, yarın itibari ile biteceğini öngörüyoruz. Sonrasında yarından sonraki celse savcı esası hakkındaki mütaalasını sunacaktır. Böyle bekliyoruz ve ondan sonra da savunmaların alınması ile dava bitecektir. İki celse daha davanın devam edeceğini ve sona ereceğini öngörüyoruz." dedi.

Bu arada davanın 14'üncü duruşmasının görülmesine yarın devam edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber