Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Ocak 2017 - 17:48 Yorum: 0

Soma davasında sanıkların talepleri mahkemece reddedildi

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ceza davasında sanıkların "Bazı tanıkların yeniden dinlenmesi, test merkezi kurulması,...

Soma davasında sanıkların talepleri mahkemece reddedildi

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ceza davasında sanıkların "Bazı tanıkların yeniden dinlenmesi, test merkezi kurulması, yeni bilirkişi heyeti oluşturulması, bilirkişilerin dinlenmesi, adli tıp ve otopsi raporlarını veren uzmanların dinlenmesi" ile ilgili taleplerinin tümü reddedildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin görülen davanın 14'üncü duruşmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın ikinci gününde sanık avukatlarının alınmasının ardından duruşmaya 2 saatlik ara verildi. Aranın ardından ise müdahil avukatların beyanlarının alınmasına başlanıldı. Mahkeme Başkanı Aytaş Ballı, sanıkların mahkemeye ilettiği "Bazı tanıkların yeniden dinlenmesi, test merkezi kurulması, yeni bilirkişi heyeti oluşturulması, bilirkişilerin dinlenmesi, adli tıp ve otopsi raporlarını veren uzmanların dinlenmesi" ile ilgili taleplerin tümünün reddine karar verdi.

"Yarım ağızla söylediklerini tam ağza çevirdiler"

Davanın ikinci oturumunda madenci ailelerinin avukatları basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı. Avukatlar adına basın açıklaması yapan Denizer Şanlı, "Davadaki tüm belgeler, bilgiler, bilirkişi raporları, uzman raporları olayın gerçekleşmesindeki sanıkların sorumluluğunu ağır kusurlarını, ihmallerini, bu iş cinayetinin oluşmasına neden olan kişileri ve onların fiillerini açık olarak ortaya koydu. En son bilirkişi raporda bu biçimde belirlemelerde bulundu. Davanın sonuna geldikçe sanıkların sorumlulukları daha açık bir biçimde ortaya çıktıkça sanıklar aslında baştan beri davanın yarım ağızlı söyledikleri şeyleri tam ağza çevirdiler. Kabaca bu işin bir sabotaj sonucu meydana geldiği gibi ifadeleri ve beyanlarını daha sık dile getirdiler. Gerçek dışı soyut hiçbir dayanağı ve delili olmayan bu beyanları da sıklıkla dile getirdiler. Yargılamayı bu yönde etkilemek için ipe sapa gelmez açıklamalarda bulundular" diye konuştu.

Avukatlardan basına suç duyurusu

Bazı basın yayın kuruluşlarında kendileri hakkında terör örgütü faaliyeti yürüttüğü şeklinde haberlerin yer aldığını iddia eden Avukat Şanlı, "Birtakım medya ve basın yayın organlarında, adı sanı duyulmayan ama birtakım amaçlara hizmet ettiği belli olan internet sitelerinde birtakım haberler çıktı. Haberlerin özü şu; Mağdur aile avukatlarının aslında terör örgütünün faaliyetlerini yürüttüğü, mahkeme heyetinin paralel ve gizli bir yargılama yaptığı, mahkeme heyetinin whatsapp'tan yargılama yürüttüğü, sanıkların bütün taleplerini reddettiği, aslında gerçeklerin ortaya çıkarılmasına engel olduğu mahkeme heyetinin gibi ipe sapa gelmez bir çok suçlama ve bir çok haber bu basın ve yayın organlarında çıktı. Bu basın yayın organlarından bu haberlerin çıkmasının nedeni ve amacı mahkemede sanıkların yapamadığı senaryoyu medya organlarında göstererek bir etki alanı mahkemeyi yönlendirme etkisi altına alma, belli bir kamuoyu yaratma amacına yöneliktir. Biz bu haberlerin iftira, hakaret ve adil yargılamaya teşebbüs başlıkları altında Türk Ceza Yasasını ihlal ettiğini düşünüyoruz. Suç duyurumuz da bu yöndedir ve yarın Soma Cumhuriyet Savcılığına verilecektir" dedi.

"Soma'daki kiri FETÖ şampuanı ile yıkamak istiyorlar"

Basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekili Tur yıldız Biçer de bu şikayete müdahil olduklarını belirterek Soma davasına sonuna kadar sahip çıkacaklarının altını çizdi. Basın açıklamasına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, "Şimdi de Soma'daki sorumluluklarını ellerindeki kiri ve kanı FETÖ şampuanı ile yıkamak, Soma'ya sabotaj deyip kendilerini aklamak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber