Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ocak 2018 - 17:48 Yorum: 0

Soma faciasında yakınlarını kaybedenler dernek kurdu

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Türkiye'nin en büyük maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 madencinin yakını tarafından...

Soma faciasında yakınlarını kaybedenler dernek kurdu

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Türkiye'nin en büyük maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 madencinin yakını tarafından kurulan Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği açıldı. Açılışı yapılan derneğin duvarlarına asılan şehit madencilerin fotoğrafları ve maden faciası sırasında çekilen fotoğraflar katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Derneğin açılışına TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, avukatlar, şehit madenci aileleri, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup ile vatandaşlar katıldı.

Dernek başkanı olan ve aynı zamanda faciada oğlunu kaybeden İsmail Çolak yaptığı açılış konuşmasında, "Bizlerin yani hayatını kaybeden işçilerin aileleri olarak derneğimizi kurmamızın tek amacı hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan 301 canımızı unutmamak ve unutturmamak ve ebediyen yaşatmaktır. Babasız kalan yüzlerce çocuğumuza ve birlik ve beraberlik içerisinde ortak bir akılla daha iyi bir gelecek sağlamaktır. Eşsiz kalan kadınlarımıza, evlatsız kalan anne ve babalarımıza destek olmaktır. Kaybettiğimiz 301 can, 438 yetim evlat, 255 eşsiz kadın, 301 anne ve baba geride kalmıştır" dedi.

Şehit madencinin baretini eline alarak konuştu

Elinde maden faciasında hayatını kaybeden bir madencinin baretiyle konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise, "İlk geceden beri yanlarındayız. Ocak ağzından acil servise. Ardından Baro olarak bilim heyetiyle madendeki bu katliamın nasıl meydana geldiğini tespit ederek raporladık. Basit bazı tedbirlerle bir canın bile kaybedilmeyeceğini ispatladık. Bu insanlar, bu canlar para hırsına kurban edilmiştir. Bu işin siyasi particiliği yoktur. Baro olarak tüm siyasi partilerin dışında ve üzerinde bu meseleye sahip çıkmayı namus borcu bildik. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. 301'in yaşanacak hayatları ve geride kalanları vardı. İşte biz hakimlere ve savcılara bu yaşanacak hayatı birilerinin bunları elinden gasp ettiğini unutturmayacağız. Bugün 301 derneğimizin açılması milletimizin kendi kaderini bir kez daha kendi ellerine almasının en güzel örneklerinden biridir. Çünkü bu dernek vasıtasıyla evlatlarımızın okumasına katkıda bulunacaktır. 301'in evlatları Türkiye'yi değiştirecektir. Kadınlar başaracak, Türkiye başaracaktır, evlatlarımız başaracaktır. Bu canları boşuna vermedik, şehitlerimiz geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit yakınlarıyla kesilen kurdele ile derneğin açılışı yapıldı. Dernek duvarlarında yer alan Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin fotoğrafları ile faciada çekilen fotoğraflar şehit yakınlarına ve açılışa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Soma faciasında yakınlarını kaybedenler dernek kurdu

Soma faciasında yakınlarını kaybedenler dernek kurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber