Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 11:58 Yorum: 0

Soma Faciasının Yıldönümünde Gözyaşları Mezara Aktı

Soma maden faciasının ikinci yıldönümünde yüreklerde aynı acı yaşanırken, gözyaşları şehitlerin mezarına damladı.

Soma Faciasının Yıldönümünde Gözyaşları Mezara Aktı

Soma maden faciasının ikinci yıldönümünde yüreklerde aynı acı yaşanırken, gözyaşları şehitlerin mezarına damladı.

Soma'da, 13 Mayıs 2014'te faciada ölen 301 madenci mezar başında anıldı. En büyük acıyı yine 301 madencinin yakınları yaşadı. Her gün yitirdikleri madenciler için gözyaşı döken ailelerin, acının yıldönümünde buluşma yerleri bir kez daha şehitlerin mezarlığı oldu. Aileler sabah saatlerinden itibaren kabri ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesinin her madenci için mermer mezar yaptırdığı, başına da mermer kaide üzerine el fenerleri yerleştirdiği, çiçekler ektiği görüldü. Mezarların başına çöken annelerin, babaların, eşlerin çocukların, iki yıldır yüreklerinde biriken acı, gözyaşı olup şehit madencilerin mezarlarına aktı.

Kimisi kucağında bebeğiyle maden şehidi yakınını ziyarete gelirken, kimileri de elinde bastonuyla şehitleri anmaya geldi. Aileler mezarların başına çökerek dua okurken, gözyaşları da acılarıyla birlikte mezarlara karıştı.

"BURAYA GELİNCE ACIM DİNİYOR"

Maden faciasında hem eşi Hüseyin'i hem de oğlu Ferhat Avkaş'ı kaybeden maden şehidi yakını, "Ne konuşayım. Onlarla konuşurum. Konuşunca acılar daha da artıyor. Bazen konuşamıyorum. Baba oğul aynı madende. Her zaman buradayız, haftada her gün buradayım. Buraya gelip görürsem içimin acısı biraz geçiyor, görmezsem katlanıyor" dedi. Avkaş ailesinin yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

"ACIMIZ HİÇ GEÇMEYECEK"

Abisi İsmail Duman'ı maden faciasında kaybeden Kızılay gönüllüsü Büşra Duman da maden şehitliğinde annesi ile babasını teselli etti. Acısının geçmediğini belirten Büşra Duman, "Söylenecek bir kelime yok aslında. Acımız çok büyük. Sadece benim abim değil. Biz sadece davamız peşindeyiz ve hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Sadece zaman geçiyor, ama hiçbir şey geçmiyor. Acımız her gün geçtikçe daha da artıyor. Hiçbir zaman da geçmeyecek bunu biliyoruz zaten" diye konuştu. Büşra Duman acısına daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğulurken, arkadaşları teselli etti.

Hayatını kaybeden maden şehitlerinin ruhlarına mevlit okundu.

Şehitlikteki anmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve maden şehitlerinin yakınları katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber