Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 06 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Soma'da işten çıkarılan maden işçileri

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den işlerine son verilen bir grup işçinin, Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü önünde önceki gün başlattığı oturma eylemi bugün de devam etti

Soma'da işten çıkarılan maden işçileri

MANİSA (AA) - Soma Kömür İşletmeleri AŞ'de işlerine son verilen bir grup işçinin, Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü (ELİ)  önünde önceki gün başlattıkları oturma eylemi sürüyor.

Soma Kömürleri AŞ'den işten yasal alacakları ödenmeden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle ELİ binası önünde 3 gün önce oturma eylemi başlatan bir grup işçi, geceyi de burada geçirdi.

Haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduğunu dile getiren işçiler, 3 gündür sorunlarını anlatacak muhatap bulamadıklarını belirtti. 

İşçilerden Sami Yavuz, "Bazı kesimler eylem bitti demişler, bugün eylemin 3. günündeyiz ve eylemimiz devam ediyor. Bütün arkadaşların desteğini bekliyoruz. Kar da yağsa, yağmur da yağsa bu eylem devam edecek. Bize verilen sözler nerede, bizim muhatabımız kim. Bizim buraya muhatabımız gelmeden, biz burayı terk etmeyeceğiz. Bunu iyi bilsinler, sonuna kadar buradan ayrılmayacağız" diye konuştu. 

Yemek masraflarını bazen aralarında para toplayarak gideren işçiler, bazen de esnaflar ve siyasi partilerin getirdiği kumanyalarla idare ettiklerinin ifade etti.

Soma'da 13 Mayıs 2014'te 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından işlerine son verilen 2 bin 831 işçinin kurduğu Soma Maden İşçileri Komitesi, dün Soma Belediye Kültür Merkezi önünde toplanmış, pankart ve dövizlerle maden sahalarının asıl işletmecisi konumundaki ELİ önünde oturma eylemi başlatmıştı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber